Stoppa Utvisningen av Huseyin Akpinar

Huseyin Akpinar hade blivit utsatt för förföljelse, tortyr och hade frihetsberövats en tid i Turkiet då han aktivt politiskt kämpade för kurdernas rättigheter. När hans liv var i fara flydde han ifrånTurkiet och sökte skydd i Sverige 1990. Han har sedan dess bott här, idag är han 54 år gammal. Han sökte politiskt asyl redan 1990 men har hittills inte fått ett riktigt besked under denna långa tid. Trots att han vistats legalt under hela denna tid.Men så 2012.12.13 för fyra dagar sen, fick han en kallelse från migrationsverket. Han gick han då till sin advokat med kallelsen och advokaten rådde honom att gå på sitt möte. Akpinar gjorde då som advokaten sa och åkte till migrationsverkets lokaler i Solna i tron att han skulle infinna sig i ett möte. Men när han väl var på plats kom polisen, satte handfängsel-och förde bort honom till förvaringslokalen i Flen. Där sitter han nu.

Huseyin Akpinar hade blivit dit lurad av Migrationsverket såväl av polisen. Detta får inte ske i Sverige. Akpinar är en skötsam person och jobbar ideellt. Han har aldrig gjort en fluga förnär. Han riskerar dessutom fängelse, tortyr och förföljelse om han blir utvisad till samma land som han flydde ifrån för 22 år sen, Turkiet. Han har ingen anknytning kvar till landet och inga egentliga anhöriga.

Vi vädjar nu till svenska politiker, MR-aktivister och den svenska allmänheten för att protestera emot Migrationsverket arbetsmetoder samt att stoppa hans utvisning till ett land där han med stor sannolikhet kommer att torteras och fängslas.


Zaire Kanat Yildirim    Kontakta namninsamlingens skapare