STOPPA UTBYGGNADEN AV SKANSKAS GRUSTÄKT MELLAN JÄRNA & NYKVARN

189AA100-1AD3-480F-9F73-2F6E3145B017.jpegED4E0F73-AD6F-499B-9176-31233050C645.jpegSkanska planerar att utöka sin grustäkt vid Hummehaga längs Nykvarnsvägen mellan Järna och Nykvarn.

De kommer snart att lämna in sin ansökan till Nykvarn och Södertälje kommun samt Länsstyrelsen.

Om planerna går igenom skulle detta innebära stora konsekvenser för naturen, då de vill ta ut 3 miljoner kubikmeter berg, genom att borra, spränga och krossa sten - året runt - under 20 års tid.
En utökning av verksamheten skulle innebära att ca 378 lastbilstransporter trafikerar Nykvarnsvägen, fem dagar i veckan, kl 06–22.

Den redan hårt belastade Nykvarnsvägen går rakt genom ett känsligt naturområde, vid sjöarna Yngern och Vällingen.

Vid grustäktsområdet i Hummelhaga finns även flera rödlistade fågelarter så som tofsvipa, gröngöling, spillkråka, havsörn - men även den starkt hotade ängshöken, som sannolikt inte kan bo kvar i området om planerna genomförs.

Vi vädjar nu till Södertälje och Nykvarns kommun samt Stockholms Länsstyrelse att helt stoppa Skanskas planer på utbyggnad av grustäkten.


• Det finns en grupp på FB - med samma namn som Namninsamlingen - där vi håller alla uppdaterade: https://www.facebook.com/groups/798053177598264/?ref=share

Välkommen!

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Eva Wells överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...