Stoppa trålningen i Gullmarn!

Stoppa_trålningen.PNGStoppa trålningen i Gullmarsfjorden!

Vår unika tröskelfjord Gullmaren är Sveriges första marina skyddsområde och klassat som naturvårdsområde.

Trots detta bottentrålas det regelbundet här efter nordhavsräkor.

Denna fiskemetod förstör den unika bottenfaunan som varit ostörd sedan istiden och bidragit till den unika faunan i Gullmaren.

I Gullmaren stöter man på både bläckfiskar, trollkrabbor och andra djuphavsfiskar som trivs i de salta vattenlagren av fjorden.

Trålning på mjukbotten rör upp sediment som grumlar vattnet och ställer till det för filtrerande livsformer, även de subtila ljussignalerna som djuphavsdjuren signallerar med störs av försämrad sikt och riskerar slå ut kommunikationen mellan de unika bestånden.

Gullmaren har flera av Sveriges populäraste dykplatser med tiotusentals dyk varje år, även ner till botten av den 118 meter djupa fjorden. Stor del av besöksnäringen i närliggande orter härhör från dykning och forskning på de unika marina mijöerna i Gullmarsfjorden.

Trålningen utgör en reell risk för dykare som riskerar skadas då vissa trålningsområden genomskär dykplatsenrna både vad gäller djup och utbredning. Incidenter har skett där trålarna kommit nära dykare.

Denna namninsamling syftar till att uppmärksamma regeringen på problemen som bottentrålning i denna begränsade tröskelfjord skapar för naturvärdet och friluftslivet i denna unika miljö. 

Vi skriver under på att det är dags att STOPPA TRÅLNINGEN I GULLMAREN!

 

 

 

 

 

 


Divers Against Ghost Nets DAGN    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Divers Against Ghost Nets DAGN kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...