Stoppa Sveaskogs avverkning på Juoksuvaara!

Hjälp oss! 

Det här är en kamp mot Goliat och vi behöver din hjälp. 

Vårt hemberg Juoksuvaara är snart totalförstört. Berget där våra förfäder slog sig ner för de stora skogarna och det goda renbetet. Idag finns här enorma kalhyggen. 

Sveaskog har kalavverkat 250 hektar skog på berget Juoksuvaara, där vi har våra rötter och vårt hemställe. Det är lika mycket som 463 fotbollsplaner med skog - som har raderats.

Med skogarna försvann även skogens alla djur, som den skyddade tjädern och en massa rödlistade arter av växter. 

Ytterligare 54 fotbollsplaner med skog är planerade för avverkning - det är de sista fläckarna med skog som vi har kvar. De sista fläckarna för den sjätte generationen här på berget, som nu får vandra på de väldiga kalhyggena. 

Skogen har inventerats av Naturskyddsföreningen och visat sig innehålla rödlistade och skyddade arter. Det bortser Sveaskog ifrån, de ska ta det sista vi har kvar - till varje pris. 

Hjälp oss att stoppa Sveaskogs avverkning på Juoksuvaara för klimatet, för den biologiska mångfalden, för våra barn, för vårt arv och för vår gemensamma framtid! 

Vi tackar dig från hjärtat, om du vill hjälpa oss genom att skriva på vår namninsamling: Stoppa Sveaskogs avverkningen på Juoksuvaara! 

Dela den gärna. 

Tacksamma hälsningar 

Maria Sätterqvist, femte generationen på berget, tillsammans med familj och släkt. 

 

 

 


Maria Sätterqvist    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Maria Sätterqvist lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...