Stoppa nedmonteringen av norra kommundelen!!

Turismen fortsätter att öka i Älvdalens kommun, främst i dom norra delarna. Fantastiskt roligt! Det kommer att fortsätta öka med alla satsningar som görs på Idre Himmelfjäll, Fjätervålen och Idre Fjäll.

Men vad gör kommunen då!? Drar ner på samhällsservicen för oss här i norr. Värst drabbat ser det ut som Särna kommer bli, där förslaget är att flytta förskola, bibliotek och kommunkontor till skolan. I Idre har man redan stängt badet som finns på skolan. Innan det är något klart med vart simundervisningen ska ske i framtiden. Det dras även ner på assistenter i skolorna, något som drabbar alla. Lärarna kan inte hinna med barnen med extra behov och undervisningen samtidigt, då blir alla lidande i slutändan.

Det är så himla tråkigt och tröttsamt. Jag har full förståelse för att kommunen behöver spara pengar. Men det måste finnas andra lösningar. Vi som bor här och ska ta hand om alla dessa turister vill väl också ha en rimlig samhällsservice!?

Det kommer behövas mycket personal på dessa nybyggda och utbyggda anläggningar. Då måste området bli mer attraktivt att bo i och bo kvar när man bildar familj.

Med den här namninsamlingen vill vi visa att invånarna i Särna & Idre med omnejd inte accepterar detta. Vi vill att kommunen satsar även på denna delen av kommunen och visar att dom tror på en framtid för hela Älvdalens kommun! 
Facebook