Stoppa nedläggningen av förskolorna Gullvivan och Solrosen

Bildningsnämnden i Eda kommun vill stänga ner förskolorna Gullvivan och Solrosen i Charlottenberg. Detta är något som vi föräldrar med barn på dessa förskolor ställer oss starkt emot då detta är våra barns trygga plats många timmar i veckan. 
Som det är idag har både Solrosen och Gullvivan stora fina lokaler med stort utrymme för barnen att röra sig på och kunna gå undan när det blir för mycket, både inne och ute. Idag har vi fantastiska pedagoger som är en stor trygghet för barnen. 
Äntligen har vi lagoma barngrupper, något som eftersträvas, då detta gör att barnen får sina behov tillgodosedda. 
Om bildningsnämnden får sitt förslag till beslut igenom så menar alltså dom att våra barn ska spridas ut till andra förskolor med nya pedagoger och att man kanske inte ens hamnar med något barn från samma avdelning sen innan. Vart ser man barnens bästa i det här? Man tar både tryggheten, pedagogerna och vännerna ifrån barnen och får börja om från början. På mötet med alla vårdnadshavare där detta förslag kom ut, sa skolchefen att detta började planeras i november 2023. Varför ger man barnen plats på dessa förskolor med inskolning i januari, februari 2024 när detta förslag redan är uppe? Alltså hinner barnen precis komma in i livet på förskolan innan det är dags att börja om igen! Då väntar nya inskolningar. Som skolchefen själv sa är inskolningarna individuella, som för några kan ta 2 dagar och andra kan va en mycket jobbig process att ta sig igenom och kan behöva 2 veckor igen, som det är vid inskolningar, eller kanske längre. Alla kanske inte har föräldradagar kvar att använda sig av eller betald semester denna period, och då blir detta även en ekonomisk fråga för att kunna försörja sig. 
Vi kommer att få önska en plats på resterande förskolor men kommer inte vara garanterade en plats där vi önskar. Detta innebär att vi kan bli erbjudna en plats utanför Charlottenbergs tätort, när de flesta jobb finns i centrum. Vi ställde frågan hur familjer utan bil/körkort ska ta sig dit om man får plats utanför tätorten, svaret var då att man fick ställa sig i kö till förskolorna i Charlottenberg igen. Åter igen blir det en kostnadsfråga om man inte har föräldradagar eller betald semester att ta ut medans man står i kö i väntan på ny plats. 
Vi tycker detta är ett fruktansvärt dåligt beslut för våra barn och vill att våra fina förskolor ska få finnas kvar. 
Vi ber därför våra politiker att tänka om! 


Tine Andersson, Jenny Nilsson Palmqvist    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Tine Andersson, Jenny Nilsson Palmqvist lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...