Stoppa nedläggningen av brandstationen i Moliden

⛔ Brandstationen läggs ner ⛔

Den 3 november fick deltidarna/brandmännen på Molidens Räddningstjänst ett oväntat besked om att Räddningstjänsten i kommunen tagit fram ett förslag på en omorganisation, vilket innebär att Brandstationen i Moliden skall läggas ner.
Brandstationen försvinner alltså från Moliden.

Detta innebär till exempel att det tar ca 17 minuter längre innan första brandbilen når till Moliden, och ca 11 minuter längre innan första brandbilen når till Gottne. Brandbilarna kommer då från Bredbyn och Örnsköldsvik. Detta är om väglaget är torrt och fint och om brandbil stå inne på stationerna i Bredbyn och Örnsköldsvik och är ledig. Osv 

Siffrorna om längre väntetider är satta utifrån den bästa av världar och det behövs inte mer än lite snöproblem så spricker tiderna. Ett förhållande som absolut kan bidra till ännu längre väntetider är, av naturliga skäl, bristen på lokalkännedom hos andra kårer. Vis av egen erfarenhet så har det vid flera tillfällen hänt att utryckningsfordon från andra orter använt vägar som man inte kommit fram på vilket knappast sker med folk från byn bakom ratten.

Fundera på hur det skulle kännas att vänta ca 15min extra när du tappat kontrollen på rishögen du eldar. Eller sitta 15 min extra i bilen efter en olycka en kall vinterkväll. Stå och titta på när huset brinner, i 17 minuter extra.... Står ingen bil inne måste mer tid läggas till som sagt.

En viktig uppgift förutom brand, räddning och riskhantering är sjukvårdande insatser. Med en brandstation på byn har vi snabbare tillgång till tidig insats vid tex hjärtstopp. För att öka överlevanden vid hjärtstopp har räddningstjänsten fått i uppgift att göra första hjälpen (hjärt- och lungräddning) och förbereda så mycket som möjligt för att underlätta för ambulansteamet i väntan på ambulans. Det bidrar till trygghet och säkerhet för oss som bor här.

Många bilolyckor mellan Happsta o Flärke har det varit, då brandkåren fått rycka ut. Nedmontering av landsbygden bör vi inte acceptera! 

Varför arbetar inte kommunen efter detta nedan?

https://www.ornskoldsvik.se/kommunochpolitik/landsbygdsutveckling/bygdochstadibalans/bygdochstadibalans.4.89cb867137bf29c9074ac.html

Ps. Sprid gärna så det når till alla bybor som berörs. Ds


Mo Samhällsförening, Svenska Kyrkan Mo församling    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Mo Samhällsförening, Svenska Kyrkan Mo församling överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...