Stoppa dammsugarna (läs, trålarna) i Östersjön!

Droppen som fick badkaret att rinna över. Med anledning utav den enorma mängd strömming (plus bifångst) som trålaren Clipperton tagit upp på tre veckor i Ålands hav, vill vi nu höja vår röst för att visa hur galet fel vi tycker att detta är! Hela 1.690 ton på endast tre veckor, på En trålare! Det är inte mindre än tre gånger så mycket som det totala strömmingfisket (för konsumtion) tagit upp de senaste tio åren!

En liten parentes - Det mesta utav dessa fångster går till att bli fiskmjöl till bland annat pellets för odlad norsk lax. Visste du att det går ca 3kg vild fisk från haven för att få fram 1kg odlad lax!? Var är logiken i detta? 

Dessa moderna- och ofta utländska båtar, även kända som "supertrålare", totalt dammsuger ett redan påfrestat hav. Och det gäller inte bara strömming. De, bokstavligt talat, dammsuger precis ALLT som kommer dess väg. Bottentrålare förstör även havsbottnar som är extremt känsliga och viktiga för havens ekosystem. Detta MÅSTE få ett slut, nu! Det här är något som varenda vanlig Svensk medborgare säkert hade skrivit under på! De enda som gynnas utav detta är några få och enstaka personer. Att man, år 2019, kan tjäna pengar på att förstöra ett hav, det är helt obegripligt! 

Denna namninsamling kommer att skickas, söndagen den 30/6 2019, till bland annat Miljödepartementet, Jordbruksverket, Utrikesdep, Havs- och Vattenmyndigheten men även Riksdagen/EU-nämnden då fiskefrågor är internationella. 

(med reservation fön eventuella faktafel) 

_20190607_204120.JPG

Bild ovanför: Supertrålaren Clipperton. Framför aktern, en småskalig och tidigare normal Östersjö-trålare. Ni ser vilka monster dessa nya båtar är.

FB_IMG_1559332950834.jpg

Bild ovanför. Clipperton från annan vinkel. 

1620871e05f74764e17f940b1dab25c4.jpg

Chilean_purse_seine.jpg

 

 Tillägg 19/6.

Nu kommer det dessutom en rapport som visar på att Sverige överskrider sin fångstkvot (nordöstra Atlanten) mest i hela Europa, med hela 52%. Riktigt pinsamt! 

_20190623_080725.JPG

https://www.weforum.org/agenda/2019/06/david-attenborough-s-worried-about-this-ocean-threat-and-it-s-not-plastic/

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Tobias Lindvall lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...