Stäng INTE könsidentitetsmottagningen i Umeå

Socialstyrelsen vill stänga den enda könsidentitetsmottagning som finns i norra Sverige för att istället centrera det till endast tre mottagningar i Sverige. Umeås utredningsteam ska redan idag täcka mer än halva Sverige, men nu vill Socialstyrelsen öka avstånden ytterligare.

Det är redan idag orimligt långt att som till exempel boende i Kiruna behöva åka 120 mil tur och retur, men om transvården centraliseras till Stockholm blir avståndet istället cirka 246 mil. Transpersoner ska inte behöva åka så långt för att få den hjälp vi behöver och har rätt till. Och vi i norra Sverige ska inte alltid bortprioriteras.

Socialstyrelsen anser att det här är en bra lösning för att förbättra transvården, men det stämmer verkligen inte. Vi behöver öppna fler mottagningar istället för att stänga dem. Köerna är redan oerhört långa för att få hjälp, så att stänga utredningsteam kommer inte att hjälpa oss transpersoner.

Vi måste tillsammans hjälpas åt för att stoppa detta! Skriv under och sprid vidare namninsamlingen för att visa Socialstyrelsen hur fel dem har. 

 

Här kan ni höra mer i P4 Västerbotten: https://sverigesradio.se/artikel/norrlanningar-kan-fa-langre-till-transvard-nar-avdelning-i-umea-hotas?fbclid=IwAR2-jo_BlgcbNhkkuF8A2Pr4rl-6h_uQ46hC3Q4yZXzQkJy6lWrFHGkei0A 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Hannes Olofsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...