Smuggelhundar - Hjälp oss att få politikerna att agera !

Vi jobbar stenhårt med frågan och kommer att driva detta så långt vi bara kan!

Vill du hjälpa vår grupp att bli större? Vill du förmedla kunskap till allmänheten? Vill du pressa myndigheterna att agera? Vill du att politikerna ska göra denna frågan till en prioritet med mer resurser & hårdare straff?

Ju FLER vi blir desto STÖRRE påverkan har vi!

Vilk du tipsa om misstänkta smugglare, ring 90114 eller använd länken:
http://www.tullverket.se/sv/omoss/kontaktaoss/skickaepostmedtipsomsmuggling.4.7df61c5915510cfe9e7100a6.html

Trots våran gedigna bevisbörda och täta kontakt med olika myndigheter (länsstyrelsen,jordbruksverket,Tullverket och polisen) har det funnit en enorm tröghet från deras sida att ta tag i detta och hänvisar samt skyfflar över ansvaret på varandra. Vi fortsätter gräva och samla bevis men det är ju rätt gagnlöst när ingen berörd myndighet tar tag i det . Därför vill vi ha en granskning av dessa myndigheter och en uppstramning i rutinerna och organisation så att folk som anmäler inte ska behöva kämpa så hårt för att stoppa detta. Att det sätta in mer resurser, satsars med pengar och att de som gränslöst och utan samvete bedriver denna typ av verksamhet, får hårda straff!

Smuggling av hundar ökar lavinartat. Speciellt nu under Corona tiderna. Tyvärr är detta en väldigt lönsam olaglig handel då det verkar vara omåttligt med naiva köpare. Trendiga raser säljs för flera tusentals kronor så det är stor business för dessa ligor.

Svenska uppfödare står pall pga antalet som söker hund. Trots alla råd, tillgänglighet med tips på sociala medier och vanlig media, lyckas vi ändå inte nå ut till våra köpare. Att grunden lägga i avelsarbete och hälsokontroller verkar ingen köpare ta hänsyn till i dagsläget utan man använder blocket för att köpa en hund och accepterar priset som ligger där. Även om en uppfödare tar mycket lägre priser för mycket mer arbete.


Vi riskerar att få in rabies i Sverige, (om vi inte redan har det) och många andra främmande sjukdomar pga alla detta.
Det går ut varningar i media om detta och trots det så tar inte berörda myndigheter något ansvar.
När myndigheterna får in anmälningar så händer det ingenting, om dom ens visar något intresse så hamnar anmälan på något skrivbord tills det är försent.
Vi har vittnen som berättar ang motsättningar i arbetet, de som själva blivit lurade och tvingats avliva sina hundar osv.
Vi har massor av uppgifter av en/flera pågående smuggelhärva, tydliga bevis, vi har namn på både säljare och köpare, bilder på pass och vaccinations papper som vittnar om olaglig införsel av dessa hundar.. Men ingenstans att vända oss, när vi ringer till berörda myndigheter så är ingen ens intresserad. Vi får tjata och bråka för att ens få en mailadress att maila våra uppgifter till.
En fruktansvärd sak i denna frågan är hur folk köper dessa valpar! Om det är en ekonomisk fråga eller om många bara är naiva eller saknar kunskap, det vet vi inte. Men en sak är säker. Vi behöver starkare och bättre riktlinjer och regler/lagar för ämnet hund/husdjur. Vi behöver få politikerna att agera, på riktigt! Der räcker nu!

Var 4:e hushåll i Sverige har en hund, och vi alla riskerar att bli sjuka av denna utveckling!

Har ni tips ? Misstänker ni någon ? Har ni själva drabbats ? Skriv på! ❤️

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Jane Timglas lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...