Skydda parkleken Odlarängen, Tallkrogen från nedläggning

De styrande i Stockholm, Farsta stadsdelsförvaltning, behöver minska budgeten med 1,4%. De har föreslagit att lägga ner tre parklekar i Farsta varav Odlarängen är en av dem.


Detta är naturligtvis helt oacceptabelt.

Verksamheten på Odlarängen, som funnits i 20 år, är en stor trygghet för alla boende i Tallkrogen, både unga och vuxna. I Tallkrogen finns många barnfamiljer. Vuxna får lära känna andra barn och deras föräldrar vilket bidrar till trygghet både i skolan och på fritiden. Andra vuxna kan lära andra barn och vice versa. Verksamheten drar till sig folk och skapar möten, vilka kan vara livsavgörande för många barn ända upp i tonåren. Dessutom kan barn som inte har en fritidsplats komma till parkleken. 
Utan verksamheten riskerar dessa ungdomar att bli hemmasittande eller kriminella. Odlarängen och parklekar generellt skapar trygghet och tillit, över klassgränser och åldersgrupper. Det skapar såklart också god grannsämja och gemenskap! 

Personalen på Odlarängen är alldeles otroligt bra och deras arbete är ovärderligt för oss som bor i Tallkrogen och Svedmyra. Odlarängen är en självklar mötesplats för Tallkrogsborna. I Tallkrogen finns inget liknande.  Under vintern finns det skridskor att låna för de barnen som kanske inte har råd med egna. Det ordnas lovverksamhet. Man får komma in och snickra, pyssla eller prata med en annan vuxen som inte är ens förälder. Nyligen har personalen startat upp en verksamhet för äldre barn. Odlarängen fungerar mycket väl och är välbehövd i området. Att lägga ner vore återigen katastrofalt för alla boende i området. Det får inte ske!

Skriv under för att visa att detta förslag är oacceptabelt och hur många vi är som ställer oss emot det. Man ska inte spara pengar på barn!

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Olle Sjöström överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook