Rör inte vår dagmamma - återkalla beslutet om barnpengen!

Kommentarer

#3

Har barn med infektionskänslighet och astma bl a. För honom hade det aldrig varit möjligt att få gå inom barnomsorgen i de stora grupper som finns i de vanliga förskolorna. Inte heller kunnat få så snabb hjälp om det behövs medicinering/inhalationer.
Utan dagmamma hade jag som mamma aldrig haft från chans att få börja jobba eller studera. Det har blivit som en andra familj för min son & han är sprudlande glad varje gång vi ska till Anette.
Alla barn har olika speciella behov och en del av de kan tillgodoses på ett unikt sätt hos dagmammorna. De får göra mer saker och växa upp i en hemmiljö.
Sänk inte ersättningen!!
MVH Hanna, mamma.

Hanna Eliasson (Gävle, 2020-01-07)

#4

Jag skriver under pga att denna barnomsorg, dagmamma, har varit och är den absolut bästa man som både barn och förälder kan tänka sig!

Karin Linjer (Gävle, 2020-01-07)

#5

Jag skriver under för min dotter har världens bästa dagmamma.
Och jag tycker inte att ni ska sänka pengar för dagmammor.

Camilla Hammarström (Gävle , 2020-01-07)

#9

Jobbar som dagbarnvårdare i Gävle kommun.

Anna Tigermark (Gävle , 2020-01-07)

#10

Jag vet som föredetta dagmamma hur mycket som behövs för att barnen ska få en bra, pedagogisk och stimulerande dag hos dagmamman. En del barn har det bättre hos dagmamma än i en förskolegrupp. Alla barn är olika och man måste som förälder kunna ha valmöjligheten förskola eller familjedaghem. Va rädd om de få dagmammor som finns kvar.

Carina Brückner (Upplands Väsby, 2020-01-07)

#12

Vansinnigt att ivern med nedskärningar för att täcka andra hål i plånboken, ska drabba barnen som är vår framtid.

Johan Nauwelaertz de Agé (Gävle, 2020-01-07)

#21

Jag tycker att beslutet är hemskt dåligt!

Therés Hanning (Gävle , 2020-01-07)

#27

Att vara dagmamma är ingen lönsam affär och en sänkning av den redan låga barnpengen skulle riskera att flera dagmammor tappar gnistan och lägger ner. Vår dagmamma levererar en trygghet och omsorg för vår son med klart högre engangemang än den som förskolan gav, ta inte henne ifrån honom/oss!

Cecilia Ädel (Gävle, 2020-01-07)

#29

Jag vet vilket strålande jobb Kicki gör!

Karolina Andersson (Skellefteå, 2020-01-07)

#30

Jag arbetar som dagbarnvårdare!

Anette Bryckner (Gävle, 2020-01-07)

#32

Mina barn går hos en fantastisk dagmamma och jag skulle inte kunna tänka mig att hon stängde. Hon gör ett fantaskit arbete! Lägg fokus på att spara pengar på allt skit kommunen tycker är nödvändigt, exempelvis svanar i ån och så vidare....

Josefin Wenngren (Valbo, 2020-01-07)

#33

Jag har mina barn hos dagmamma och vill ha dom kvar där!

Therese Nöjd (Gävle, 2020-01-07)

#35

Jag tycker att det är bedrövligt att ta bort detta. Så glad att det finns dagmammor och önska det fanns fler.

Hannah Nymark (Gävle , 2020-01-07)

#37

Detta påverkar även dagmammor i grannkommuner som måste tacka nej till barn ifrån Gävle kommun då Gävle inte vill betala enligt prisindex.

Therese Moberg (Skutskär, 2020-01-07)

#41

Alla barn är olika och vissa barn passar inte i stora grupper. Att få vara i en mindre grupp är ju fantastisk möjlighet och inget som kommunen ska gå emot. Vi lever i ett enormt stressigt samhälle. Låt barnen få må bra och vara där de mår bra av att vara.

Karin Landberg (Gävle, 2020-01-07)

#42

Jag skriver under på grund av att jag anser att barnen har både bättre och större möjligheter hos en dagmamma och att vi har för få av dom.

Robin Arborén (Gävle, 2020-01-07)

#45

Ett av de bästa besluten vi tagit som föräldrar var när vi valde pedagogisk omsorg för våra barn hos eldsjälarna på Garaget/Silversveden. Deras kvalité på pedagogisk verksamhet går helt i linje med läroplanen och vi upplever att våra barn fått mycket mer erfarenheter, lärande och utveckling hos dem än innan vi flyttade över dem dit. Att nu pengen sänks så en välfungerande verksamhet inte kommer att gå ihop känns så otroligt fel. Är våra barn mindre värda än de barn som går på förskola?

Linda Östlund (Gävle, 2020-01-07)

#49

Det är helt orimligt att spara in dessa pengar på pedagogiska omsorger som är ett bra och viktigt alternativ för många barn.

Kristin Måhlén (Gävle, 2020-01-07)

#52

Dagbarnvården är så viktig i alla kommuner då den är så viktig för så många barn som redan går i dagbarnvård eller som inte faller inom ramen för hur barn förväntas ”funka” inom den kommunala verksamheten där det oftast är större barngrupper. Alla dagbarnvårdare borde ha rätt till möjligheten att driva sin verksamhet på fungerande villkor och inte bli ifråntagna sin verksamhet från kommunen från en dag till en annan pga ett beslut som man inte har någon möjlighet att tycka till om. Ska man spara in pengar så spara för guds skull inte in pengar på våra barn! INGEN tjänar ju på det i längden.

Emma Måhlen (Gävlr, 2020-01-07)

#53

Vill inte att dagmammor ska försvinna!!!

Veronica Lindman (Gävle , 2020-01-07)

#57

Man försämrar samhället på allt som är viktigt och lägger hellre pengar på saker som inte är värt något.

Daniel Tengstrand (Gävle , 2020-01-07)

#58

Har själv arbetat som dagbarnvårdare i Härryda kommun, och tycker att det är en jättebra omsorg. Jag anser att det måste få finnas valmöjligheter, alla barn trivs inte på förskolan.
Kämpa på alla i Gävle!!!

Marielouise Krantz (Mölnlycke, 2020-01-07)

#64

Gävle kommun sänker barnpengen för fristående och kommunala dagbarnvårdare och det tycker jag är fel beslut. Alla barn har rätt att dagligen få vara i ett sammanhang där de utvecklas och mår bra. Och för flera av våra barn är det hos en ”dagmamma” i mindre grupp.
Vi har inte råd att spara på vår framtid!

Karin Olnils (Bollnäs, 2020-01-07)

#65

Det skulle behövas fler dagbarnvårdare ser så många barn på förskolan som behöver mindre barngrupper och dom barnen blir bara fler och fler

Erika Bergendahl (Gävle, 2020-01-07)

#66

Dagmammorna behövs.

Eva Åström (Gävle, 2020-01-07)

#69

Nu får det väl ändå vara nog av detta sparande på våra barn och äldreomsorg. Dom själva kan börja med att sänka sina egna löner till en human nivå.

Linda Andersson (Gävle , 2020-01-07)

#71

Jobbar som. Dagmamma fast privat i stockholm har arbetat i. detta yrke i 36 år nu, alla barn. passar inte i stora barngrupper,,

Carita Norström (stockolm, 2020-01-07)

#72

Jag gick själv hos dagmamma när jag var liten och tyckte det var väldigt bra.

Jonas Högberg (Gävle, 2020-01-07)

#73

Vi har haft båda våra barn hos dagbarnvårdare i Bomhus, ur och skur. Bättre barnomsorg finns inte att få. Våra dagbarnvårdare har gett så otroligt mycket av sig själva, engagemang och kärlek att de på ett fantastiskt sätt bidragit till att göra våra barn till de otroligt fina tjejer de är idag. -Som fungerar otroligt fint i skolan och med sina vänner. Att genom minskad barnpeng kanske tvinga fram en ökning av barngrupperna är vansinnigt. En dagbarnvårdare är ensam med sina barn delar av dagen. Dagbarnvårdarna vikarierar dessutom för varandra, vilket innebär att en person vissa dagar tar emot barn även från en kollega. Därför är det viktigt för både barnens och de vuxnas arbetsmiljö att barngruppen hos en dagbarnvårdare inte blir för stor. Max fem barn är en väl utprovad nivå som fungerar. Att gå mot mindre grupper på förskolorna är något som kommunen arbetat för länge utan att lyckas i någon större utsträckning. - trots att det är viktigt och tydligt att mindre grupper är gynnsamt för de små barn som finns på förskolorna. Att då gå i motsatt riktning hos dagbarnvårdarna kan inte sägas vara annat än idiotiskt- och kommer sannolikt att kosta i en annan ända, i form av sjukskriven personal och barn som inte mår bra. Ett fungerande samhälle kräver en fungerande barnomsorg. Dagbarnvårdarna är ett strålande exempel på just detta. Det är utan tvekan kloka, långsiktiga beslut att fatta att se till att dagbarnvårdarna kan fortsätta sin verksamhet som idag. Skulle vi göra om vårt val av barnomsorg-baserat på våra erfarenheter, skulle vi välja dagbarnvårdare igen, tveklöst.

Jenny Larsson (Gävle, 2020-01-07)

#75

Mina barns förskola riskerar att läggas ned pga av detta idiotiska beslut. Skulle inte kunna hitta ett tryggare och mer familjärt ställe om jag så letade med ljus och lykta i hela landet. Neddragningar inom kommunen ska inte drabba våra barn och äldre! Finns andra ställen att spara in pengar på!!!
Gör om, gör rätt och låta våra barns trygghet komma i första hand!!

Johanna Örnblom (Gävle, 2020-01-07)

#76

Valfrihet bör råda, även dagbarnvårdare bör ges ekonomiska förutsättningar att bedriva en pedagogisk verksamhet med goda omvårdnasmöjligheter i enlighet med lpfö 18

Erika Malm Pettersson (Stockholm , 2020-01-07)

#84

SLUTA spara på barnen!!

Anna Strömbom (Valbo, 2020-01-08)

#85

Jag tycker att alla allternativ till barnomsorg behövs. Min yngsta son hade vi hos kommunal dagbarnvårdare (dagmamma). Jag tror han fick en riktigt bra start i liten grupp där dom även träffades fler dagbarnvårdare så dom fick vara i större grupper oxå...
Tycker det är bedrövligt om detta skulle försvinna

Sara Andersson (Gävle, 2020-01-08)

#95

Mina barnbarn går hos dagmamma som dom älskar varför ska man inte har rätt att välja var barnen ska få en trygg plats att vara på när föräldrarna jobbar.

Irene Ilkert (Västerås, 2020-01-08)

#102

Barnomsorg är grunden till trygghet i framtiden. Tryggare barn = tryggare samhälle.

Shashi Berglund (Gävle, 2020-01-08)

#111

Rör inte pengarna som ska till barnonsorgen!

Anette Andersson (Enköping, 2020-01-08)

#113

Finns så många barn där dagbarnvårdare är
Bästa alternativet, som inte passar in och mår bra i stor grupp

Charlotte Engström (Göteborg , 2020-01-08)

#115

Dagmammor självklart ska vara kvar och få sina löner. Sänk istället politikernas lön så sparar ni miljarder!

Agnes Witek (Gävle, 2020-01-08)

#117

Våra barn ska inte behöva drabbas av att kommunen behöver snåla in på pengar! Viktiga pengar som ska gå till leksaker, utflykter, mat mm!

sofie gullström (Gävle , 2020-01-08)

#122

Jag skriver under för det ska inte gå till såhär

Johanna Högström (Göteborg , 2020-01-08)

#124

Sofie gullström

Julia Sahlgren (Västerås , 2020-01-08)

#125

Man får bara inte spara pengar på bekostningen av barn.

Alma Wikman (Örnsköldsvik, 2020-01-08)

#128

Jag skriver under för jag vet att det är viktigt att vi har dagmammor i svergie. Jag bor i sala men jag vill endå skriva under och visa min stöd till er.

Annica Moe (Sala, 2020-01-08)

#129

Dagmammor behövs för att inte hela förskolesystemet ska kollapsa!

Amanda Persson (Gävle, 2020-01-08)

#133

Jag har ett barnbarn där

Christer Johansson (Gävle, 2020-01-08)

#142

Privat dagbarnvårdare knyttegänget

Johanna Tornberg (Gävle, 2020-01-08)

#143

Det är helt fel ställe att dra in pengar på. Det drabbar BARN för sjutton!!!! Barns trygghet och start i livet.

Lina Bohman (Linköping, 2020-01-08)

#145

Tycker det är förjävligt att det ska snålas in när det gäller barn och deras framtid när det finns så mycket annat man kan dra in på istället. Barnen är våran framtid och får dom inte det dom behöver, hur ska dom kunna ta hand om oss sen när vi inte kan ta hand om dom när dom växer upp?

Anne Johannessen (Strömsund, 2020-01-08)

#150

Är bosatt i Gävle,och jobbar inom Gävle kommun och får själv se hur saker och ting blir sämre och sämre.Tycker att det räcker med nedskärningar nu på fel ställen!

Samdr Melin (Gävle, 2020-01-08)

#161

Dagmammorna behövs. Finns barn som har svårt för stora grupper och dom behöver dagmammor. Tas dessa bort så är Gävle kommun helt knäppa i huvudet. Det finns garanterat något annat och dra ner på än dagmammorna! GÄVLE KOMMUN TÄNK FÖR EN GÅNGS SKULL!!!!!!

Alexandra Forsberg (Lidköping , 2020-01-08)

#162

jag tycker det är dåligt stil!

Hilda Disell (Ödeshög , 2020-01-08)

#173

Det drabbar mitt barn och verksamheten vi valt till henne. Varför görs det skillnad på barn?

Christoffer Hemlin (Gävle , 2020-01-08)

#175

Jag skriver under för våra förskollelärare och dagmammor. Våra hjältar som ser till att familjen får en hållbar vardag och våra barn en trygg plats när inte föräldrarna är där!

Eva Berg (Valbo, 2020-01-08)

#178

Det drabbar barn och föräldrar i kommunen. Bara för att kommunen inte kan hantera pengarna så ska de drabba barnen i kommunen?!

Fanny Lööf (Umeå, 2020-01-08)

#180

Jag skriver på detta för att min mamma är själv dagmamma och jag vet hur svårt det är

Leia Schmidt (Gävle , 2020-01-08)

#185

Jag tycker det är otroligt viktigt att valmöjligheten finns. Har själv arbetat som dagbarnvårdare tidigare men nu arbetar jag på förskola. Barnpengen behövs ju även för dagbarnvårdarna. Varför ska man dra in på det viktigaste vi har? Våra barn vår framtid.

Carola Lindén (Söderhamn, 2020-01-08)

#189

Det är sorgligt hur en kommun kan tänka och göra något sånt här. Dagmammor kommer snart inte finnas kvar och då kommer det bli kaos på varenda förskola när det redan är underbemannat med personal. Ni lär ju få anställa fler pedagoger och jag lovar er - det är dyrare än att dra in pengen till dagmammorna. Tänk lite innan ni gör nått.

Ann-Sofie Dremé (Karlstad, 2020-01-08)

#192

Nedskärningar inom barnomsorg är pinsamt! Dra in på högre chefers löner !

Jonna Brandt (Ljungby , 2020-01-08)

#194

Det här här förjävligt!
Det måste finnas andra sätt att lösa det på som inte drabbar barnen.
våra barn är vår framtid!

Pernilla W-K (Stockholm , 2020-01-08)

#197

Jag skriver under pga att mitt barn går hos en dagbarnvårdare och hon kunde inte trivas nå bättre.

Malin Johansson (Gävle, 2020-01-08)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...