Stå upp för Sigtuna Kulturskola.. Nu räcker det med nedskärningar i budgeten

Kommentarer

#202

Visa mitt stöd till alla de underbara eldsjälar som ger sitt allt för att alla barn ska få möjligheten att utöva kultur i alla dess former.

Jenny Eriksson (Märsta , 2019-03-15)

#205

Riktigt pinsamt att Sigtuna kommun inte förstår värdet av en kulturskola.
Har de överhuvudtaget tagit del av forskning, sunt förnuft och klokskap.

Heléne Andersson (Lidingö, 2019-03-15)

#212

Detta är oerhört! Vad är en kommun utan kultur och en välfungerande kulturskola? För mig har tillgång på kultur och kvalitativ kulturskola alltid varit självklara kriterium för om en ort är värd att bo på. Kommer Sigtuna kommun upphöra att vara en kommun som det är värt att bo i? En håla istället för en fantastisk uppväxtmiljö? Snälla, skärp er politiker och sluta spara in på sånt som ger livet mening för så många av era medborgare! Kulturskolan var för mig det allra bästa med att växa upp i den här kommunen!

Hanna Grahm (Märsta, 2019-03-15)

#214

Det tar lång tid att bygga upp en sådan fin och viktig verksamhet som kulturskolan är. Det går dock snabbt att riva ner! Det handlar om många års trägen fostran och utbildning av elever som haft möjlighet att utveckla sina kreativa och musikaliska förmågor. Det handlar om en kultursyn och på vilket sätt vi vill vara som människor. Ta inte bort den möjligheten! Rädda kulturskolan i Sigtuna kommun!

Karin Osterman (Sigtuna, 2019-03-15)

#215

Kultur är demokrati

Andreas Wiik (Eskilstuna , 2019-03-15)

#219

Jag har gått på Sigtuna kulturskola i nästan 9 år nu och det har varit en sådan glädje och rutin under min barn- och ungdom. Att skära ner skulle ta bort glädjen för många av framtidens ungdomar. Att nu ha moderna och stora lokaler är en tid att utöka utbildningen. Förra kulturskolan var liten och hade inte den möjligheten, men nu har vi den och bör använda den till fullo! När jag går igenom våra fantastiska lokaler hälsar jag och känner igen alla lärare jag möter, det är inte så många, men de är en trygghet för alla där. Att sparka våra aktiva och engagerade lärare finner jag orimligt och hjärtskärande. Alla konserter, orkestrar och ensembler är något av det viktigaste i undervisningen för att lära sig samspel och utveckla sitt musicierande. När jag spelade på en av alla konserter vi har under året pratade en politiker om stoltheten i att Sigtuna kommun är en kulturkommun och har en sådan fin kulturskola. Var försvann stoltheten? Det är nu vi måste visa att den fortfarande är stark och att vi tänker kämpa för musiken och kulturen!

Linnea Siljedahl (Märsta, 2019-03-15)

#220

Ett land utan kultur är ett fattigt land.

Ingrid Sonnerby Ljungestig (Huddinge , 2019-03-15)

#221

Jag är gammal amatörmusiker och vet hur viktigt det är att barn och ungdomar får lära sig att uppskatta musik genom om att själva få spela instrument

Norman Gleiss (Huddinge, 2019-03-15)

#224

Utan kultur finns ingen mening med något. Sverige har råd med detta

Johannes Wiig (Märsta, 2019-03-16)

#225

Beslut - som innebär att skära ner på aktiviteter som främjar barns och ungas kreativitet, personliga utveckling och välmående - är alltid fel beslut!!!

Helena Gunnarsson (Märsta, 2019-03-16)

#227

Min kusin går där och jag vet att hon tycker om det otroligt mycket, de sprider glädje och dans.

Emma Gottfridsson (Stockholm, 2019-03-16)

#229

Jag gick i Sigtuna kulturskola under hela min skoltid, började sedan på Musikhögskolan och även om jag inte slutförde den utbildningen har musiken i olika former gett mig så mycket i livet. Det önskar jag även kommande generationer som inte har stora ekonomiska förutsättningar.

Helena Wahlberg (Stockholm, 2019-03-16)

#231

Kulturskolan behövs - i alla kommuner! En nedrustning av kulturskolorna innebär en nedrustning av samhället. För att bli trygga och starka vuxna behöver våra unga kunna ägna sig åt kulturella uttryck i en trygg miljö och med professionella vuxna som ledare och förebilder. Kulturskolan har en betydande roll och ett viktigt uppdrag - dags att öka resurserna till kulturskolan!

Helena SkoogWaldner (Upplands Väsby, 2019-03-16)

#233

Sigtuna kulturskola är en fantastisk verksamhet där alla blir inkluderade. Och så vill kommunen skära ner i verksamheten??? Det var inte en bakåtsträvande kommun jag röstade för!

Sara Tyskeng (Sigtuna, 2019-03-16)

#240

Jag skriver under för att jag vill ha en kulturskola med kvalitet och kvantitet, vilket kräver lärare. Och tänk på vad kulturskolan betytt för att producera artister. Fram för kultur och ner med nedskärningar!

Karin Guinchard (Sigtuna, 2019-03-16)

#241

Jag hade aldrig blivit trumpetare i Oslo filharmonin om det inte var för kommunala musikskolan. Snälla tänk om!!!

Axel Sjöstedt (Oslo, 2019-03-17)

#242

Nedmonteriongen av Kultursektorn kommer omedelbart att slå tillbaks. Kostnaderna det kommer att dra med sig i form av ökad utslagning, fler avhopp inom den "vanliga" skolan, ökad skadegörelse osv kommer vida att överstiga de kortsiktiga besparingarna.

Peter Naglitsch (Märsta, 2019-03-17)

#244

Kulturskolan är en otroligt viktig fritidsaktivitet för barn i alla åldrar, den ger oss en gemenskap, självförtroende och en mening med livet!

Julia Vikman (Märsta, 2019-03-17)

#246

Musikskolan är oerhört viktig för barn och ungdomars musikaliska utveckling, musikskolan får inte monteras ned!

Per Johansson (Helsingborg, 2019-03-17)

#249

Barn behöver kulturskolor likaväl som de behöver gymnastik.
Att kapa der på något nödvändigt är otroligt dumt

Linnéa Karlsson (Lysvik , 2019-03-17)

#253

Har en tonårsdotter som spelar cello och hon älskar det. Det ger så mycket att både få spela i orkestern som individuellt. Många timmars träning varje vecka ger en meningsfull fritid, Istället för skärmtid. Jag hoppas verkligen inte att kommunen ändrar förutsättningarna för våra barn att fortsätta ha meningsfulla fritidsaktiviteter. Det här är viktigt och berikande på så många sätt. Låt kulturskola få vara kvar!

Tanja Vernersson (Sigtuna, 2019-03-17)

#256

Gör besparingarna i kommunhuset istället , låt inte våra barn bli drabbade!
Jag har ett förslag om att kommunstyrelsen kan gå ner i lön ..

Fredrik Abrahamsson (Märsta, 2019-03-17)

#264

Vägtrafikolyckornas totala kostnad närmar sig 50 miljarder/per år. Kultur, däremot, ska kosta så lite som möjligt och nervärderas. I Sigtuna dissar Kso Holst sina anställda. Vad är det för stil? Kulturlärare "bara leker" sägs offentligt och han menar att kulturskola är felsatsning. När kostnader redovisas för skattebetalarna ställs grupper mot varandra. Finns särskilt en grupp det är bekvämast (och fegast) att skylla kostnader på. Men en solklar kandidat borde istället vara de som tycks fått körkort i cornflakespaketet och som leker playstation på gemensamt finansierade vägar. De belönas i form av nya, s.k säkrare vägar som de kan köra snabbt och dåligt på. Skattesponsringen av värdelösa trafikolyckor och sjuka machobeteenden kallas aldrig felsatsning. Men är en helig ko. Lägg mer pengar på demokratibranscher (som kultur) så börjar folk köra bil bättre. Bland annat.

catharina hedrenius (Vallentuna, 2019-03-18)

#265

Jag har som musiklärarstudent hört bra saker om verksamheten!

Elin Hultqvist (Arvika, 2019-03-18)

#267

Kulturskolan gör en otroligt viktig verksamhet för ungdomar, och har ett stort mervärde för folkhälsan, kommunens attraktionskraft och barn och ungas hälsa. Att som ung få lära sig uttrycka sig genom konst, musik, dans, teater eller andra kulturformer minskar risken för destruktiva uttryck senare i livet.

Annamia Larsson (Gävle, 2019-03-18)

#268

Kultur är allas rätt! Sigtuna musikskola behövs i sin fulla kraft med både spets & bredd.

Lovisa Nilsson (Stockholm, 2019-03-18)

#270

Som professionell musiker ser jag vilken stor roll som Kulturskolan spelar för musiklivet, både genom att vara en skola för nya musiker, men också för att skapa ett kulturintresse hos många fler! Den gör vårt samhälle mer tolerant och mer högutvecklat. Många av dem som blir våra främsta forskare, läkare och ingengörer har ägnat mycket tid under barndomen åt musik eller något annat estetiskt ämne. Just möjligheten att fokuserat ägna sig åt något instrument eller liknande tror jag betyder mycket för det! Och den möjligheten erbjuder kulturskolan. Därför borde det vara en självklarhet att satsa på kulturskolan!
Michael Axelsson, frilansande musiker anställd i Musikalliansen.

Michael Axelsson (Värmdö, 2019-03-18)

#271

I Sigtuna (Josefinaskolan) har jag varit med och sett barn lära sig att spela fiol. Lyckan över att få lära sig ett instrument är stor hos de här barnen. Vi måste bevara kulturen och barnens rätt att få spela instrument annars blir det som i Melodifestivalen, riktiga instrument ersätts med backtracks!

Sofia Ullman (Stockholm, 2019-03-18)

#275

Jobbar själv i kulturskola

Pal Johnson (Uppsala, 2019-03-18)

#281

Den verksamhet som Sigtuna kulturskola bedriver är en viktig satsning på framtiden. Att inte inse det är ett stort misstag. Tänk om!!

Carina Hauge-Rouass (Örebro, 2019-03-18)

#283

Jag gick på kulturskolan när jag var liten, och tog del av Ekillaskolans kulturlinje vilket hjälpt mig att både må bättre psykiskt och få fler vänner som jag aldrig hade fått utan kulturskolan. Jag tycker att barn i framtiden förtjänar samma fördelar som jag fått, därför bör kulturskolan utvecklas, inte avvecklas.

Rebecca Nilsson (Märsta, 2019-03-18)

#287

Politikerna i Sigtuna kommun har ingen förståelse för bur bra det är med kultur. Först lägger man ner Konsthallen och barnverksamheten till förmån för pensionärerna (och dom ville inte ha lokalen) Nu skall vår framtid drabbas av nerskärningar. Fy vad dåligt! Hissen verkar inte ha gått ända upp hos politikerna. Är det bättre att vi har ungdomar som driver omkring i kommunen?? Biblioteket i Märsta har också drabbats med kortare öppettider!+

Carita Wickström (Sigtuna, 2019-03-18)

#291

Skriver för att Kulturskolan är en oundgänglig resurs i ett framtidsinriktat samhälle.

Perry Göransson (Södertälje, 2019-03-18)

#297

Kulturskolorna ger alla barn en möjlighet att få en plats i den kreativa o kulturella världen, en plats som är svår att nå till på andra sätt.

Emma Enebjörk (Årsta, 2019-03-18)

#301

Kulturskolan betydde allt för mig under min uppväxt. Den formade mig socialt genom alla grupper och orkestrar jag spelade i, och la grunden för hela mitt yrkesliv som musiker. Nu har jag själv barn i kulturskolan. Låt även deras generation få med sig den glädje och kunskap som jag fick med mig i livet! Mänskligheten behöver kultur!

Johanna Tafvelin (Norrköping, 2019-03-18)

#309

Det är viktigt att kulturskolan finns för att göra det möjligt för alla oavsett om man har föräldrar med bra ekonomi eller inte. Det kostar mer att minska på kostnaderna på kulturskola och liknande än att låta barnen inte ha vettig sysselsättning. Kortsiktigt tänkt av er, tänk om!

Filippa Simonson (Steningehöjden, 2019-03-18)

#312

Det är nog, vi vill ha kvar vår kulturskolan!

Zofija Mackevic (Sigtuna, 2019-03-18)

#314

Jag som proffesionell musiker önskar att alla kan få möjlighet att låta sig berikas av musik i deras liv!
Kulturskolan är värdefull!!

Christopher Öhman (Hässelby, 2019-03-18)

#320

Slut med nedskärningar nu!!

Anki Arvidsson (Märsta, 2019-03-18)

#324

Kulturskolan är en framgångsrik och viktig institution. Den bör utvecklas, inte avvecklas.

Lowe Börjeson (Sigtuna, 2019-03-18)

#331

Jag går i kulturskolan och jag vill inte att ni ska sparka våra lärare :c

Viktor Ching (Märsta, 2019-03-18)

#332

Jag skriver under på grund av att jag går i kulturskolan och jag vill inte att ni sparkar våra lärare

Otgon Erdene Bat Erdene (Märsta, 2019-03-18)

#334

Jag går i kultur klass och jag som många andra som går i kulturklass eller går på något privat på kulturskolan är sjukt besvikna och arga över den här idiotiska iden för att spara pengar, det finns väll för fan andra sätt att spara pengar på, ta inte bort det enda som är typ bra i den här förorten. Låt hellere ungdomar gå på dans eller nåt, istället för att vara ute på kvällarna och hålla på med kriminalitet. Finns ju typ inget man kan göra i den här lilla hålan och kulturskolan bidrog med mycket för många barn och ungdomar, ni kan inte ta bort det för barnen och ungdomarna som faktiskt är vår framtid, jag som skriver det här är våran framtid, ni har redan sabbat många saker, snälla gör det inte värre annars kanske det blir nån form av revolution, då folk faktiskt får nog. Fixa den här skiten, tänkt lite bättre tack.

Nelly Karlsson (Märsta, 2019-03-18)

#343

En rundfrågning av Sveriges unga ledare visade sig att många spelat teater och hur ska det gå för en av Sveriges viktigasteexportnärongar, musik? Dessutom behöver människor kultur för att må bra och det veva ju väldigt mycket nu.

Yrsa Anckers (Sigtuna, 2019-03-18)

#344

Kulturskolans värde kan inte nog betonas. Att dra ner på verksamheten är förödande, då den är oerhört utvecklande och värdefull för eleverna. I vissa fall är det musicerande, dans mm som gör livet uthärdligt.

Karin Burwick Nyberg (Heby , 2019-03-18)

#346

Jag har arbetat med musikundervisning hela mitt liv, bland annat i Sigtuna kulturskola som fiollärare. Jag har undervisar många barn med invandrarbakgrund. Under de tio år jag var där har jag sett hur oerhört viktig Sigtuna Kulturskola är inte minst för barnens och familjernas integration till det Svenska samhället. Många nu verksamma musiker har också haft sina första lektioner i skolan och är nu del i det Svenska musikundret. Låt oss fortsätta så. Att skära ner innebär högre sociala kostnader i framtiden i form av ökad kriminalitet.

Pelle Gustsfsson (Sundborn, 2019-03-18)

#347

Jag går på Kulturskolan och jag fattar inte vad ni håller på med.

Shayan Shakir (Märsta, 2019-03-18)

#352

kulturskolan behövs verkligen för barn och ungdomar idag!

Malin Ulander (Märsta, 2019-03-18)

#362

Jag vet av egen erfarenhet att Kulturskolan har ett stort värde för de barn som går där och önskar att alla barn fick chansen

Karin Nygren (Göteborg, 2019-03-18)

#364

Håll händerna ner från kulturskolorna i Sverige! De är så viktiga för hela,samhället och fler perspektiv!!!

Luisa Martorelli (Stockholm, 2019-03-18)

#367

Är gammal amatörmusiker och vet hur viktigt det är att man får undervisning från tidig ålder. Musik har positiv effekt också på bl.a. matematikundervisning , se senaste forskningsrönen !!

Görel Gleiss (Huddinge, 2019-03-18)

#373

Alla de konstformer och samarbetsprojekt kulturskolans elever får lära sig och ta del av kommer bidra till samhällets positiva utveckling. Att skära ner här är naivt och kortsiktigt.

Rebecca Berglund Pilgrim (Solna, 2019-03-18)

#374

Jag skriver under för att jag vill understryka värdet av kulturskolans insatser. Utan kulturskolan hade jag knappast varit yrkesmusiker idag, och det är tack vare kulturskolan vi haft (!) så många framgångsrika svenska musiker. Dess utom fyller kulturskolan en viktig funktion för barn och unga oavsett om de siktar på ett yrkesliv inom kultur eller ej. Det finns många vetenskapliga belägg för hur denna typ av stimulans främjar utveckling för individen samt inlärning (i andra ämnen) och ger barn och unga ett positivt sammanhang att växa i.

Maria Sanner (Vallentuna, 2019-03-18)

#375

Jag tycker att det är väldigt viktigt att barn och unga får möjlighet att utöva kulturaktiviteter, som Kulturskolan bidrar till i mycket hög grad.

Camilla Engelberg (Sigtuna, 2019-03-18)

#376

Jag tycker att kulturskolan skall vara en självklarhet i samma utsträckning som den varit tidigare. Att kunna delta i kulturella aktiviteter är lika självklart som sportaktiviteter.

Karin Olovsson (Märsta, 2019-03-18)

#383

Gör det inte ännu svårare för barn och ungdomar att ägna sig åt meningsfulla och skapande aktiviteter.

Tom Rehnström (Märsta , 2019-03-18)

#385

Utan kultur dör civilisationen och samhället går under. Det är inget ”gottemos” som en KD-ledamot i kommunen har uttryckt sig.

Mårten Smith (Solna, 2019-03-18)

#390

Det är beklagligt att kommunen skär ner och inte satsar på den fina kulturskola som byggts upp under många år.

Helena Helander (Rosersberg, 2019-03-18)

#393

En av de viktigaste platserna under min barndom var Sigtunakummuns kulturskola. Lärarna inspirerade, utmanade och uppmuntrade mig. Idag studerar jag min master i opera i Wien. Kulturskolan är också en av de viktigaste platserna för integrationen i kommunen, barn med olika bakgrund möts i konsten.

Ebba Stahre (Wien, 2019-03-18)

#394

Det är viktigt att bevara all kulturell verksamhet . Det är en friskfaktorer i samhället.

Pia Sandqvist (Uppsala, 2019-03-18)

#395

Gick själv i Musikskolan som barn, i Kalmar, och vet hur mycket kunskap och glädje jag fått med mig därifrån.

Catarina Herneklint (Enskede, 2019-03-18)

#396

Denna verksamhet håller väldigt hög kvalitet och har varit ovärderlig för barn, unga och vuxna under decennier.

Pernilla Fransson (Sigtuna , 2019-03-18)

#399

Jag striver under för jag själv har fått otroligt mycket glädje av kulturskolan och deras lärare under många år, musik är glädje!

Linn Nilsson (UPPSALA , 2019-03-18)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...