Separera inte Mamma och barn vid födsel!

Året är 2022 och mammor separeras från sina barn efter födseln pågrund av sjukdomar, kejsarsnitt, neonatalvård och brist i rutiner. Vi har i mars i år levt i en pandemin i 2 års tid där föräldrar varit tvungna att separeras från sina barn efter födseln pågrund av covidsmitta. Detta är inte något som endast utspelas under pandemin. Separation av barn & förälder är som störst vid behov av neonatalvård och har pågått under flera år. 

Vi vet idag att separation mellan mamma och barn de första 18 timmarna efter förlossningen påverkar anknytning, amning och hur väl mamman bearbetar sin förlossning. Kvinnor som separeras från sina barn efter förlossningen löper större risk att drabbas av förlossningsdepression. 

Det är dags att vi tillsammans står upp för alla kvinnor & barn som blivit separerade från sina föräldrar vid födelsen. Dags att stå upp och förhindra att det fortsätter ske i framtiden! Förlossningsvården har många brister och detta är en av dom. Det krävs ändring och det är nu. 

Separera inte mamma och barn!
Behandla Mamma och barn som en individ! 


Alexandra Sundholm & Nellie Vass    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Alexandra Sundholm & Nellie Vass kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...