Sänka åldern för mammografi

För varje år som går drabbas allt yngre människor i Sverige utav bröstcancer. 

Att drabbas utav bröstcancer sägs vara normalt efter 50 års åldern. Men idag har det blivit allt vanligare att unga personer runt 25-35 år drabbas. 

Jag känner och vet flera personer som har drabbats av bröstcancer i ung ålder under 40 års åldern. Jag själv var 26 år när jag drabbades utav den hemska sjukdomen. 

I Sverige får man från det året man fyller 23 år börja göra cellprover regelbundet vart 3e år. Att få göra mammografi är minst lika viktigt att få göra det i så tidig ålder som möjligt!

Det finns de personerna som gjort mammografi och det inte visat sig vara någonting, men 2-3 månader efter det börjat känna en knöl eller märkt andra symptom på brösten som visat sig vara cancer. Tumörer kan växa väldigt snabbt! 

I Sverige görs regelbunden kontroll en gång om året från 40-74 års åldern. Men även kvinnor över 74 år drabbas av bröstcancer. 

Man borde få göra mammografi regelbundet från minst 23 års åldern. Det borde även inte finnas någon gräns upp till vilken ålder man får göra regelbunden mammografi. 

Jag skriver under för att jag vill att man sänker åldern på regelbunden mammografi. 

Denna namninsamling avslutas 31 oktober 2017 och kommer skickas till Socialstyrelsen.

Dela och meddela er omgivning om denna viktiga namninsamling! 

Skriv på denna namninsamling


ELLER

Din e-postadress kommer inte att publiceras på vår webbplats. Insamlingens upphovsman kommer dock att se alla upplysningar du lämnar på detta formulär.

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Facebook