Ökad säkerhet på kommunens förskolor

Efter den tragiska händelsen i Södertälje den 14/6 där ett litet barn lyckades ta sig ut från ett förskoleområde känner jag nu att det är högst aktuellt att kommunen ser över hur det ser ut med säkerheten i kommunens förskolor. Jag har mina söner på fjärdens förskola och där är såväl staket som grindar under all kritik. Dessa skulle med stor sannolikhet inte godkännas vid besiktning då staketen är rangliga och på tok för låga samt att grindarna är för låga och lätta för barn att öppna. Tyvärr finns det ju föräldrar som slarvar med säkerhetskedjorna som de flesta grindar har och eftersom grindarna har relativt enkel öppningsanordning är det möjligt för barnen att ta sig ut. Det som skulle behövas är högre, mer robusta grindar som är säkra även utan säkerhetskedjan (som många barn dessutom kan lossa). Nyfikna barn som inte har ett konsekvenstänk inne på ett område som inte är ordentligt inhägnat är en direkt livsfara. Även om personalen är lyhörda och uppmärksamma är det omöjligt för dem att övervaka varje kvadratmeter med så stora barngrupper. Fokus pedagogerna bör ha är att lära, trösta och rå om barnen, inte oroa sig över att stängsel och grindar inte är tillräckligt säkra.
Så min tanke är att lämna in ett önskemål/ krav till kommunen att låta en besiktningsman se över säkerheten på förskolornas utegårdar.
Detta INNAN det hinner ske en ny tragedi. Med tanke på att vi bor nära havet och många förskolor har närliggande bilvägar bör detta tas på allvar och åtgärdas snarast.

Kommentera gärna med namn så ska jag kontakta kommunen snarast, jag tänker att det alltid är bra om vi är fler bakom önskemålet.

Vänliga hälsningar Kristin, Mamma till tre småkillar på en mindre säker förskola.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Kristin Östling lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )