RÖR INTE VÅRA DYGNSPASS

Nya EU-direktiv som ska träda i kraft 1 oktober 2023 kommer förbjuda dygnspass. Med otrolig brist på personal inom speciellt vården så är det helt orimligt att detta försvinner. Att tvinga vårdpersonal och räddningstjänst att jobba orimliga tider istället för att ge minst en dag ledigt efter ett dygnspass är helt obegripligt. Att behöva jobba 2 pass med värdelösa tider istället för ett pass som sedan gör att man kan spendera tiden med familjen, hobbys och med att vila förstör relationer och ger oss inte mer ork, utan mer stress. Vi får inte vila, allt vi får är mindre tid att göra det vi vill och behöver. 
Även om Sverige hade kryllat med människor som ville jobba inom vården och räddningstjänsten så är dessa tider omöjliga. 
Personligen studerar jag på veckorna och på helgen jobbar jag ett dygnspass som personlig assistent för att kunna ha råd med mina utgifter. Om jag inte kan jobba det dygnspasset utan istället måste jobba 12 timmar på lördagen och sedan 12 på söndagen, för att sedan åka tillbaka till skolan tidigt på måndag, så kommer jag bli utbränd, inte ha någon fritid och mina djur, som är det viktigaste i mitt liv, kommer behöva hitta nya hem. Hela min värld skulle gå i kras. Jag vet att många känner likadant inför detta beslut. Vi har valt att jobba dygn för att det passar OSS, varför kan vi inte få ha kvar det? Förstår dom vad dom tar från oss? Varför ska vi lida för att någon som förmodligen aldrig jobbat dygn bestämmer att vi mår bättre när vi inte gör det? 

Vi har rätt att välja att jobba dygn för vi har rätt att ha möjlighet att umgås med våra familjer, leka med våra djur, träffa våra bekanta och njuta av vår fritid. LÅT DOM INTE TA VÅRA DYGNSPASS

 

https://www.expressen.se/nyheter/57-ariga-marie-det-kommer-bli-fullstandig-katastrof/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/brandman-varnar-for-massavhopp-med-nya-regler

https://ka.se/2023/03/10/stor-oro-infor-skarpta-regler-om-dygnsvila/

https://assistanskoll.se/20230208-Dygnspass-otillatna-assistans-okt-2023.html


En Av Sveriges Upprörda Personliga Assistenter    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att En Av Sveriges Upprörda Personliga Assistenter lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...