Rör inte vår dagmamma!

Barn och utbildningsnämnden har för avsikt att klubba igenom ett beslut som skulle innebära att dagmammorna ( pedagogisk omsorg) i Stora Vika avvecklas och att alla barn istället erbjuds en plats på vika förskola. Med denna insamling hoppas vi att beslutsfattare tar sitt förnuft till fånga och säger NEJ till avvecklingen. Beslutet väntas tas den 29 mars.

Denna motion är ett hån mot de fantastiska eldsjälar till kvinnor som varje dag i snart 4 decennier har givit kärlek, tröst och kunskap till flera generationer. Att avveckla Stora vika dagmammor skulle innebära en stor sorg för alla de barn som går där just nu men även för alla de som står i kö för att få plats på denna magiska plats men också en sorg för ett helt samhälle.

Vad är det som gör dessa dagmammor så speciella?

Varför söker så många familjer sig just hit? 

Jo, för att Eva, Marita och Anna är tre helt underbara människor. Deras egenskaper att kunna se och verkligen på djupet fånga upp barnen är förmågor som idag är väldigt sällsynta i vårt samhälle. De är en tröstande famn när ditt barn slagit sig, de är konfliktmedlare när barnen inte kommit överens men det viktigaste av allt är att de är trygga förebilder för våra barn. De samarbetar med varandra vilket gör att barnen känner en stor samhörighet och trygghet i gruppen när de inte är hemma hos respektive dagmamma.

Alla barn passar inte i stora barngrupper och kanske är det därför många söker sig till andra alternativ, som dagmammorna. Nynäshamns kommun ligger bland de sämsta i länet när det kommer till stora barngrupper...och nu vill man göra just det. Göra större barngrupper genom att avveckla dagmammorna. Hur går den ekvationen ihop? 

Du kanske känner någon som har barn hos dagmamman? Kanske har du barn där själv? Eller så har du kanske faktiskt varit dagbarn själv? Oavsett vilken relation du har till dagmammorna så snälla jag ber dig, skriv under denna insamling och hjälp oss få behålla Stora vikas stolthet. 

 

Evigt tack ❤️

Vårdnadshavare, pedagogisk omsorg i Stora vika

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Sandra Svahn kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...