Rondell i Boarpskorset, ny namninsamling

NY NAMNINSAMLING FÖR RONDELL I BOARPSKORSET

En åtgärdsvalsstudie är äntligen på gång för att hitta billigaste sätt att förbättra säkerheten efter dödsolyckan 2018. På detta sätt vill vi visa Trafikverket och Båstad Kommun att frågan fortfarande är aktuell för många.

Vi vill inte ha fler dödsolyckor i korsningen mellan Boarpsvägen väg 1747 och väg 115 Svenstadsvägen-Italienska vägen i Boarp utanför Båstad. Redan 1995 ville Båstads kommun att det skulle byggas en rondell på platsen där minst en person dödats. Därefter har ytterligare tre personer mist livet i olyckor i en korsning som blivit mer och mer trafikerad i och med utbyggnaden av handelsbyn. INGEN av de dödade har varit vållande till olyckorna, enbart oskyldiga offer. 

En rondell anses, av bland annat NTF, vara den effektivaste åtgärden för att minska risken för olyckor, genom att sänka hastigheten, allmänt öka säkerheten och förhindra vänstersvängsolyckor. Östra Karup har fått en utmärkt rondell i en rälig korsning som krävt ett dödsoffer under 2000-talet, en rondell är på gång att byggas i centrala Båstad där ingen dödsolycka skett på 2000-talet, sannolikt för att förbättra framkomligheten under tre sommarmånader. Låt oss då också få en rondell i Boarps olycksdrabbade korsning...

 


Boarpskorset_besk.jpg


Maggan Olofsdotter Söderman    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Maggan Olofsdotter Söderman överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook