Rättvisa för Toni Kuzhicov: Mot Kronofogdemyndighetens och Domstolarnas Beslut

En 56-årig familjefar av romsk bakgrund, med flera kroniska diagnoser, har varit sjukskriven i fem år. Han lider av allvarliga psykiska och fysiska sjukdomar och är far till åtta barn. Mannen ska inleda en hungerstrejk i Helsingborg den 29/5, på grund av att hans mänskliga rättigheter enligt Europakonventionen artikel 8 och FN:s mänskliga rättigheter har kränkts av svenska staten.

Hans fastighet såldes av Kronofogden den 18 april för 70 % under marknadsvärdet, enligt Kronofogdens egen värdering. En oberoende värderingsman hade satt ett värde på 4,8 miljoner kronor på fastigheten trots dess fel och brister.

Trots det höga värdet valde Kronofogden att sälja fastigheten på auktion istället för att sälja den via en mäklare för att få ut ett högre pris och undvika en stor ekonomisk förlust för fastighetsägaren. Kronofogden motiverade sitt beslut med att ägaren inte var samarbetsvillig, vilket är felaktigt. Det har varit tre visningar på fastigheten där ägaren varit mycket samarbetsvillig och bjöd in Kronofogden och alla som kom på visningarna till sitt hem utan protester.

Det ska inte spela någon roll vem som äger en fastighet, om det är Sven Svensson eller Toni Kuzhicov, Kronofogden ska inte sälja en fastighet till ett skambud som kan betraktas som ocker på en auktion. Kronofogden borde istället försöka sälja fastigheten via en mäklare.

I detta ärende har Kronofogden skyllt sina misstag på fastighetens ägare genom att beskylla honom för att inte vara samarbetsvillig, vilket är maktmissbruk av högsta graden. Flera romska föreningar i Sverige och Europa, med flera tusen medlemmar, kommer att protestera mot Kronofogdens försäljning av fastigheten. De anser att fastigheten såldes för ett skambud och inte via en mäklare, vilket orsakat ägaren en stor ekonomisk förlust.

De romska föreningarna kommer att skriva protestlistor och yrka på att försäljningen hävs och att ärendet återförs till Kronofogden för att försöka sälja fastigheten via en mäklare.


Antidiskrimineringsbyrån i Höganäs    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Antidiskrimineringsbyrån i Höganäs kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...