Rädda Toleransprojektet i Kil!

Denna namninsamling har till syfte att förhindra att Toleransprojektet i Kil läggs ned.

 

Toleransprojektet kallades från början Kungälvsmodellen och startades efter det så kallade Kode-mordet på John Hron 1995. Projektet leds av SO-lärarna Kent Gustafsson & Jens Tollskog och går ut på att låta ungdomar med olika bakgrund och från olika sociala grupper träffas regelbundet och diskutera frågor om identitet, fördomar och vad som påverkar oss att bli de människor vi blir. Hela tiden används berättelser från förintelsen under andra världskriget som bas. Efter ett antal heldagsträffar under ett läsår åker gruppen på ett veckolångt besök till förintelsens minnesplatser i Polen. Arbetet avslutas med redovisningar för övriga skolan.
I Kil startades projektet 2015 och i höst har den 9:e gruppen tagits ut, och sedan starten har drygt 200 ungdomar deltagit. I Kil kallas projektet för resan då det inrymmer en dubbeltydighet med att deltagarna gör en fysisk resa till Polen men också att ungdomarna gör en resa i sig själva och som grupp.
 
Projektet som finansieras av Kils kommun hotas att i år läggas ned då det inte anses finnas medel.
 
.
 

Maja Midebo & Föräldragruppen "Rädda Toleransprojektet i Kil!"    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Maja Midebo & Föräldragruppen "Rädda Toleransprojektet i Kil!" kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...