Rädda Sundsvalls Kulturskola

Kulturskolan.jpg

Rädda Sundsvalls Kulturskola!

Barn- och utbildningsnämnden har lagt ett förslag på att kapa kulturskolans årliga budget från 27 till 17 miljoner kronor. Detta vore förödande för kulturskolans verksamhet. Nedskärningen riskerar att ta bort mer än en tredjedel av budgeten, motsvarande ca 15 lärare och hundratals elever riskerar förlora sin plats.

Idag går 1406 ungdomar varje vecka till kulturskolans verksamhet. Vi utövar musik, dans, bild, drama/teater, film, skrivande, cirkus, musikal och muntligt berättande. Utöver detta är kulturskolans lärare också verksamma i för- och grundskolan och kulturskolan arrangerar även scenkonst för barn och elever i Sundsvalls kommun. Totalt så står kulturskolan i Sundsvalls kommun för 88000 elevmöten varje år. Det vill vi inte skära ned på!

Den 22 juni ska politikerna i kommunfullmäktige ta ett slutgiltigt beslut i besparingsfrågan och tills dess är inget bestämt! Genom att skriva under detta upprop talar du om för politikerna att du tycker att det är en dålig och kortsiktig idé att skära ner Sundsvalls Kulturskolas budget med 10 miljoner kronor. Detta då nedskärningen riskerar att få stora och långsiktiga konsekvenser för oss barn och unga. Vi tycker kulturskolan är jätteviktig och vill ha kvar den i dess nuvarande form! Skriv under och rädda Sundsvalls Kulturskola!

 

Kulturskolans Elevförening

 


Hugo Save, ordförande Kulturskolans Elevförening    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Hugo Save, ordförande Kulturskolans Elevförening kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...