Rädda Robin från en hjärtlös död

IMG_20200805_221516_552.jpgFullSizeR3.jpgKattungen Robin kom in för vård med ett benbrott samt tarmar som flyttat sig på grund av yttre trauma. Kattjouren fick veta att det stod mellan avlivning eller en operation för minst 50 000 kronor (det slutade på betydligt mer). Robin som är en minimal individ med en stor och tapper själ klarade operationen galant. Tyvärr blev det dock infektion i operationssåret. Man väntade med att sätta in antibiotika. I går hade Robin fått blåsor i munnen och man såg att stiften som satts i hennes ben kommer kräva ytterligare en operation. Då menade kliniken att Robin skulle avlivas eftersom den eventuella kattsnuva som hon hade eventuellt kunde minska hennes chanser att klara en ny operation.

Kattjouren tyckte detta lät väldigt konstigt och krävde därför att få ta Robin för second opinion till en annan veterinär.

När Robin kom till den nya kliniken kunde konstateras att hon är en glad och snäll kattunge som äter glupskt utan att besväras av sin tunga, till och med stora torrfoderbitar. Hon stödjer också på sitt ben och visar inga tecken på obehag av det. Feber har hon inte alls.

I inläggstråden nedan hittar du filmklipp som visar hur Robin äter, tvättar sig och sköter sina toalettbestyr utan problem:
https://www.facebook.com/32334375453/posts/10164223987545454/

Det är svårt att förstå att detta är samma kattunge som som den första kliniken i dag gjort anmälan till länsstyrelsen om för att få tvångsavlivad (se bild). I anmälan skriver man att hennes tunga är nekrotisk (att vävnaden är död) och att hon är i så dåligt skick att det enda humana är att avliva henne. Man förfasar sig över att Robin nu fått en chans till vård hos annan veterinär.

Det här agerandet är skandallöst! Djur kan inte tala för sig själva. De är helt skyddslösa mot hur deras tillstånd tolkas och framställs av dem som har makten att avsluta deras liv.

Det som sägs om Robin är helt enkelt inte korrekt. Hon har blåsor i munnen som inte besvärar henne mer än att hon äter med frisk aptit. Hennes tunga är inte nekrotisk! Hon har en infektion i operationssåret som verkar vara på tillbakagång, infektionen har inte gått in i skelettet och hon får antibiotika som ser ut att ha effekt. Robin stödjer på sitt ben. Hon gosar. Hon äter och går på lådan. Hon är INTE i dåligt skick och att avsluta hennes liv vore absurt.

Det Robin har är ett behov av ytterligare en operation där stiften i hennes ben plockas bort. Benet ska förhoppningsvis kunna räddas. Robin har hittills trotsat alla olycksbådande prognoser och är en liten kämpe utan dess like. Hon förtjänar att få leva det långa lyckliga liv hon kämpat för och har framför sig - inte att offras för prestigen hos dem som inte kan acceptera att de gjort en felaktig bedömning. Alla gör misstag, men att kräva att någon annan ska dö för dem är under all kritik.

Nu hänger Robins liv på Länsstyrelsen i Skåne. Vi hoppas och tror att de väljer den enda rätta vägen och låter Robin få sin framtid. ♥️

Tycker du som vi att det är självklart att Robin ska få leva? Mejla Länsstyrelsen på skane@lansstyrelsen.se och uppmana dem att lämna anmälan om Robin utan avsikt och att uppmana vårdgivare att låta djurägare som vill söka second opinion innan ett avlivningsbeslut mot djurägarens vilja fattas. Detta för en rättssäkrare tillvaro för både djurägare och djur.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Lina Andersson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook