Rädda Komvux Trelleborg

Ett första steg i förändringen är att man vill flytta Komvux från Bildningsförvaltningen till Arbetsmarknadsförvaltningen. Vår invändning mot ett byte av förvaltning har kommuninvånarnas bästa för ögonen. Vi är övertygade om att det bästa för vuxenutbildningen är att fortsätta leva i symbios med gymnasiet när det gäller lärartjänster, lokaler, fortbilding, administrationen, ledarskapet, elevhälsan och yrkesvägledningen. Det är här kunskapen om Skollagen och annan skolrelaterad kunskap och erfarenhet finns.

Vuxenutbildningen som den ser ut idag erbjuder valfrihet för våra elever. Vi har ett stort utbud av kurser delvis tack vare vårt samarbete med gymnasiet. Trelleborgaren kan välja om de vill läsa på distans eller i ett klassrum med en lärare. Vi är rädda för att denna valfrihet kommer att försvinna på sikt om vi inte kan förtsätta dela resureser med gymnasiet för att på så sätt hålla nere kostnaderna samtidigt som vi bibehåller både kvaliten och det fria valet.

Komvux är inte en arbetsmarknadsåtgärd utan det är bildning. Komvux är ett gymnasium för vuxna med samma utbud och samma mål. Målet är att ge kommuninvånarna en möjlighet att skola om sig och att kunna läsa in de ämnen som behövs för behörighet till universitet och högskola, vilket i sin tur leder till ett jobb. 

Är det verkligen ekonomiskt försvarbart? Att flytta Komvux kommer att kosta en del. Det är mycket av det vi gör idag som är kopplat till Bildningsnämnden där vi delar resurser med gymnasiet och andra skolor inom kommunen. All personal med anknytning till Komvux är anställda inom bildningsförvaltningen, inte bara lärarna, utan även It-ansvariga, admistratörer, Studie- och yrkesvägledare, kurator, GDPR-ansvarig och vaktmästare. 

Det är en del som behöver nyanskaffas eftersom det går förlorat för Komvux vid flytten då det tillhör Bildningsnämnden, såsom alla plattformar, datalicenser, strömmande media med mera. 

Läs mer på Facebook


Komvux Trelleborg kvar i Bildningsnämnden - Flytta inte Komvux    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Komvux Trelleborg kvar i Bildningsnämnden - Flytta inte Komvux överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...