Rädda hörselklasserna på Solanderskolan

Piteå kommun har på Solanderskolan en av landets absolut bästa undervisningsenheter för hörselskadade barn. Där får barn med hörselnedsättning sin grundskoleutbildning i miljöer specifikt anpassade efter sina behov. Lokalerna är ljudsanserade, de är utrustade med teknik som används och är befattade med specialutbildade pedagoger. Klasserna är även mycket mindre än i en ordinarie klass för att anpassa bullernivån till barnen.

Kommunen har nu i all hemlighet tagit fram ett förslag om att lägga ned hörselklasserna som en del i ett större besparingsprogram. Enligt ej publicerade beräkningar skulle detta spara ca 2 miljoner kronor per år. Hur denna summa uppkommit är oklart då beräkningarna ej är offentliga och ingen av föräldrarna till de berörda barnen tillfrågats om deras barns eventuella behov och vad detta skulle kosta kommunen i form av extraresurser, lokalombyggnad eller missade skatteintäkter p.g.a. utflyttnad o.s.v. Inte ens rektor och pedagoger, de som driver verksamheten, har fått nog med tid att säga sitt. Piteå-Tidningen rapporterar att de bara har fått några få dagar på sig att göra en konsekvensanalys. I alla andra seriösa verksamheter hade det rört sig om veckor.

Då föräldrarna inte har någonstans att vända sig när allt sker i hemlighet ber vi er att skriva på denna namninsamling för att visa kommunen att denna verksamhet behövs. Dessa barn har de absolut bästa förutsättningarna idag och med stor risk de absolut sämsta imorgon. Denna insamling kommer att lämnas in till Ruth Rahkola, utbildningsnämnden, och Ingemar Jernelöf, utbildningsförvaltningen på sammanträdet den 25/4.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Marco Nilsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook