Rädda Hammarö Kulturskola!

Såhär skriver elever på Hammarö kulturskola till politikerna, angående förslaget att lägga ner kulturskolan. Stöd eleverna på kulturskolan genom att sprida och skriva under den här namninsamlingen!

 

Kära politiker,

Detta brev kommer ifrån Hammarö kulturskolas egna elevråd. Vi är en grupp elever som har spenderat otroligt mycket tid på kulturskolan i flera år. Vi har fått tagit del av informationen om att vår kulturskola kanske ska läggas ner under 2019 och vi är helt förtvivlade över detta förslag.

Runt 400 barn kommer till kulturskolan varje vecka. Om kulturskolan läggs ner skulle alla dessa barn förlora en viktig del av sin vardag, aktiviteter som dans, teater, kör, sång, olika blåsinstrument, gitarr, piano, trummor, olika stråkinstrument, med mera.

Genom att gå på kulturskolan så träffar man massa olika människor som man får nya relationer med och vänner för livet. Elever har också fått bättre självkänsla, man vågar spela och agera inför större publiker. På Hammarö Kulturskola är stämningen alltid varm, glad och välkomnande för alla barn och vuxna, precis som de är.

Hammarö anses vara en väldigt trevlig och bra kommun som många vill flytta till, och vi är kända för vår kultur, tror ni inte att det finns en chans att mindre flyttar till Hammarö om dessa kvalitéer försvinner? Utan kulturskolans elever skulle allt kulturliv försvinna på vår fina ö.

Vi på Hammarö Kulturskola hoppas verkligen att ni som politiker läser detta brev och tänker på hur viktigt detta är. Vi uppmanar er starkt att tänka på vad som skulle hända med Hammarö Kommun om kulturvärlden försvinner, för vad är egentligen en kommun utan kultur?

Hälsningar Elevråd K