Protest mot nerläggning av Östhammars ishall och önskemål om simhall

Hej!
Jag kontaktar er på kommunen nu då jag känner att detta måste få ett stopp.

Jag är själv uppvuxen i Östhammar och under min barndom har det funnits simhall, ishall, sporthall och fotbolls-planer inom gång- och cykel-avstånd.
Vi är en familj som har varit aktiva inom idrott och som har testat på dem flesta sporterna.
Min pappa har även varit involverad som lag-ledare i Östhammars Sportklubb och han har skjutsat på alla olika matcher och cuper. Han har även varit en av dem som har lagt så otroligt mycket tid på att bygga upp Östhammars ishall och har lagt ner många timmar där ideellt.

Ni har valt att lägga ned simhallen i Östhammar så nu ska små barn skjutsas till Gimo för att lära sig simma.
Detta betyder att vi nu ska transportera alla barnen ifrån Östhammar till simhallen i Gimo istället för att fixa så att även Östhammar har en simhall, vilket jag tänker skulle både vara bättre miljömässigt och även bli ekonomiskt bättre i längden.

Samt att det har kommit till min kännedom att ni tänker stänga ner en ishall i kommunen och som vanligt så är det Östhammars ishall som det lutar åt för allt i Östhammar stänger ni ner och så ska allt finnas i Gimo. Detta tycker jag inte är rätt...

Enligt mitt perspektiv ska ingen ishall behövas läggas ner.
Att utöva olika sporter är redan i nutid en viss klass-fråga då det kostar att idrotta, och att då även göra så att man måste transportera barnen med bil/buss, för att kunna komma till hallarna gör detta till en ännu större klass-fråga.
Jag vet att kunna ha cykel eller gång-avstånd till hallen har i alla fall för många i min uppväxt, varit väldigt betydelsefullt för barn med föräldrar som kanske inte haft god ekonomi eller där föräldrarna har arbetat skift, ändå har kunnat fått utöva dessa aktiviteter, då dem kunnat gått eller tagit cykeln ner till ishallen för att kunna åka friåkning tillsammans med sina kompisar eller vara med deras lag på träning. Jag tänker att det är viktigt för ALLA barn att kunna få den möjligheten. 

Förstår att det har varit ett tufft år ekonomiskt för kommunen under rådande pandemi men det har det varit för alla.
Vaccinet har nu kommit och vi hoppas alla på att detta resulterar i ljusare tider.
Och när dessa tider kommer vill jag kunna gå eller cykla med mina barn både till en simhall och en ishall, inte behöva skjutsa dem så fort vi ska göra något av dessa saker.

Det finns flera studier som visar hur viktigt det är för barn, både för fysisk och psykisk hälsa att röra på sig, och att kunna ”gynna” båda dessa är något som i framtiden kommer att gynna kommunen.
men ni försvårar den delen för oss föräldrar som bor i Östhammar.
Jag tänker inte tillåta detta mera!

Genom detta har jag fixat en namn-insamling på oss alla som anser att ishallen ska få finnas kvar och som har önskemål om att en simhall i Östhammar ska upprättas.

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Hanna Eliardsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...