Önskan om en säker häst-ekipage övergång mellan Saxtorpsskogen och Saxtorpsjöarna

Förbättra möjligheterna att rida mellan Saxtorp och Järavallens strövområde / Saxtorpssjöarna. Det finns idag formella ridvägar längs sjöarna men dessa kan bara nås från Järavallen-sidan på ett tryggt sätt. Vi är många på Saxtorpsskogen som också hade velat kunna nyttja dessa ridvägar på ett tryggt och bra sätt.

Det finns idag en möjlighet att ta sig över Saxtorpsvägen/ Landskronavägen. Dessvärre innebär denna lösningen idag vid Svanabacksvägen/ Skåneleden att man tvingas rida ca 40 meter i vägrenen på denna 80km/h väg vilket är en stor risk. Med enkla medel hade man kunnat förbättra detta avsevärt för de ridande och körande hästekipagen.

Förslag till förändring:
Installera en formell synlig och trygg övergång/ passage för hästekipage. Detta kan göras genom att sätta upp trafikljus vi dagens passage och koppla dessa till att drivas av signal från stolpar med hästanpassad höjd som ekipagen når ca 5-10 meter innan vägen. Anledningen till avståndet är säkerhet, man vill vänta på grönt ljus på ett tryggt avstånd.

Se kartbild med markeringar som förslag:
Röda kryss visar ungefär vart vi skulle kunna stå tryggt och väntar på att få gå över. Blå streck visar vart trafikljusen kunde installeras.

Övergång1.png

övergång-signal.png

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Linda Björk kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi kommer inte att visa ditt postnummer offentligt online.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Jag ger Linda Björk tillåtelse att överlämna den information som jag lämnar på detta formulär till följande parter:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...