Omförhandla "fritt sök" för mer likvärdig gymnasieskola i Skåne!

Gymnasieskolan i Lund har hamnat i en ohållbar situation, där de kommunala skolorna Katte, Polhem och Spyken främst är tillgängliga för de mest högpresterande eleverna. Trots investeringar i nya Hedda Andersson skolan förväntas läget bli ännu värre kommande år på grund av ökande elevkullar. Situationen är en effekt av det samverkansavtal ”Fritt sök” vari Lund och 36 andra kommuner i Skåne och Blekinge frivilligt deltar för att låta ungdomar söka gymnasieplats fritt inom hela området.

Vi efterfrågar förändringar och omförhandling av avtalet ”Fritt sök” för att minska segregationen mellan skolor och för att säkerställa att Lund och närliggande kommuner -inte bara de toppresterande- får bättre tillgång till flera av kommunens gymnasieskolor.

2018 startade vi ett upprop med denna namninsamling och fick 763 underskrifter. 2020 startades en ny namninsamling för samma sak. Hjälp oss genom att skriva under denna nya namninsamling (se länk nedan) och dela denna länk

https://www.skrivunder.com/signatures/omforhandla_fritt_so/?uv=29091397 

Mer information: Fritt sök samlade data 


Sofia Gruvberger-Saal och Emma Sparr    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Sofia Gruvberger-Saal och Emma Sparr överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...