NOLLTOLERANS MOT DJURPLÅGERI


Flera katter hittades döda – utredningen läggs ner: "Många är besvikna" Vi är emot att utredningen läggs ner, vi vill att utredningen ska återupptas och det ska vara straffbart. Nyligen har en hund misshandlats och tortuerad av samma förövare som släpptes fri. 

Katter har försvunnit kring Slätta Damm på Hisingen i Göteborg de senaste åren och i minst tre fall har de hittats döda. Skador på kropparna har väckt misstankar om att de blivit misshandlade till döds. Många är fortfarande försvunna utan några spår. Man fan blodspår som ledde till förövaren. 

Djurskyddet regleras främst i djurskyddslagen men även brottsbalken innehåller en djurskyddsparagraf (16 kap 13 §) där det sägs att den som uppsåtligen eller av grov oaktsamhet utsätter djur för lidande döms för djurplågeri med böter eller fängelse som straff.

"Det är ett oskyldigt litet liv som någon utsatt för besinningslöst våld. En familjemedlem som måste ha känt sig så rädd och ensam. Det är en helt fruktansvärd känsla, sa ägaren till GP" 

Vi kräver att djurskyddslagen följs och kräver att förövaren dömds för djurplågeri med fängelse som straff. Det ska vara nolltolerans för djurplågeri och straffbart. Vi kräver en förändring som skyddar våra djur, vi är deras röster. Va med och protestera genom att skriva på. 

För alla de katter som har bragts om livet i det tysta, för alla de som har blivit torterade till döds, ni är aldrig glömda. 

 

 

 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Lily Zapata lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...