NOLLTOLERANS MOT DJURPLÅGERI

inbound2197788894067781415.png
Flera katter hittades döda – utredningen läggs ner: "Många är besvikna" Vi är emot att utredningen läggs ner, vi vill att utredningen ska återupptas och det ska vara straffbart. Nyligen har en hund misshandlats och tortuerad av samma förövare som släpptes fri. 

Katter har försvunnit kring Slätta Damm på Hisingen i Göteborg de senaste åren och i minst tre fall har de hittats döda. Skador på kropparna har väckt misstankar om att de blivit misshandlade till döds. Många är fortfarande försvunna utan några spår. Man fan blodspår som ledde till förövaren. 

Djurskyddet regleras främst i djurskyddslagen men även brottsbalken innehåller en djurskyddsparagraf (16 kap 13 §) där det sägs att den som uppsåtligen eller av grov oaktsamhet utsätter djur för lidande döms för djurplågeri med böter eller fängelse som straff.

"Det är ett oskyldigt litet liv som någon utsatt för besinningslöst våld. En familjemedlem som måste ha känt sig så rädd och ensam. Det är en helt fruktansvärd känsla, sa ägaren till GP" 

Vi kräver att djurskyddslagen följs och kräver att förövaren dömds för djurplågeri med fängelse som straff. Det ska vara nolltolerans för djurplågeri och straffbart. Vi kräver en förändring som skyddar våra djur, vi är deras röster. Va med och protestera genom att skriva på. 

För alla de katter som har bragts om livet i det tysta, för alla de som har blivit torterade till döds, ni är aldrig glömda!

Vi har en svensk lag som vi måste förhålla oss till och som inte respekteras! Det är våran rättighet att värna om varje djurs liv och skydda de från brott som innebär lidanden, i detta fall grovt djurplågeri!

2022 Efter händelsen i biskopsgården om en hundhona som blev brutalt plågad , misshandlad och torterad, vi kräver krafftag det är oacceptabelt att förövaren får gå fri. Vi vill ha en upprättelse och att polisen agera nu! Vi kräver att personen ska tas in och låsas in!

"Djurplågeri är i svensk rätt ett brott enligt 16 kap 13 § brottsbalken, som innebär att någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet otillbörligen utsätter djur för lidande, exempelvis genom att djuret misshandlas, överansträngs eller vanvårdas. Påföljden för djurplågeri är böter eller fängelse i högst två år."

Lyssna på ägarens berättelse!

 https://youtu.be/vg5BBlwO9k8

 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Lily Zapata kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...