NEJ till vindkraftverk Långhult

NEJ till Vindkraftsparken Långhult!

Norra mo Långhult är ett naturskönt område i ett det småländska landskapet sydväst om Jönköping. Som är fyllt av gårdar, vattendrag, orörd natur och sommarstugor. Som nu hotas att utplånas av en stor vindkraftindustri med 30 stycken 270 meter höga vindkraftverk. (3 gånger högre än Globen som är 85 m hög, Eifeltornet är 300m)
Med så höga vindkaftsverk så är det ett starkt vitt sken som blinkar 1ggr/sekund som kommer att lysa upp hela himmelen och störa både människor och djurliv. Ljudet från dessa enorma propellrar kommer att skrämma bort djur i panik, då ljudet och vibrationerna påminner om en tsunamis framfart. Alla vi som värderar tystnad, natur och djurliv kommer att påverkas extremt negativt. Mark- och stugägare får sina livsverk krossade, det genom generationer ärvda gårdar blir ett minne blott. Jägare och fiskare påverkas starkt liksom bärplockare, vandrare och skidåkare. Området är turistvänligt med sitt naturreservat, men semesterfirare trivs inte iindustriområden vilket medför att även turismen och det lokala näringslivet kommer att drabbas hårt. Området har många fridlysta och rödlistade djur som kungsörn, Lom, ål, backsvala, tretåadhackspett, och fladdermöss kommer att dö av vindkraftverkens vingar.
Planen är att hela området ska bli ett stort industriområde med ett gigantiskt företag som inte bryr sig om något annat än pengar. Detta måste vi stoppa! Vi menar att vi i stället ska värna vår unika natur. Vi ska använda naturen till återhämtning och fritid. Vi behöver tyst, ren, orörd natur!
Här kan alla, både du i Norra mo, Jönköpings Kommun och du som vill besöka den tysta, rena och fridfulla naturen kring Nissan protestera.
Genom att skriva under denna namninsamling protesterar du mot Fred Olsen Renewables planer på att skövla vår skog och sätta upp en industripark med vindkraftverk där idag tystnad, lugn, natur, djurliv och gårdar härskar.IMG_8013.jpeg


Alexandra Möllerström Nej till vindkraft Långhult    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Alexandra Möllerström Nej till vindkraft Långhult kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...