SÄG NEJ TILL KÖNSUPPDELNING I SIMHALLEN !!

Ett föslag / krav florerar om att en grupp kvinnor vill få egen tid i simhallen i västervik fritt från män

det är en förening som kallar sig fyren där medlemmar är från bla Syrien.

kvinnorna vill ha egen badtid i simhallen och kräver detta ett par timmar varje vecka. Dessutom är detta efter stängning och då får enbart kvinnlig personal finnas på plats. Det innebär att nån måste jobba extra och dessutom stanna längre för att städa efteråt. Orimligt att kräva av personal och att bara kvinnlig personal tillåts.

nu är det så att det är uppe i kommunstyrelsen då dom samlat in 67 namn som vill detta.

språkrör för Miljöpartiet som också sitter i kommunstyrelsen vill få igenom detta.

vi vill inte segregera mer i Sverige, vad är nästa steg? Separata badstränder? Bort med alla oliktänkande? Det här är Sverige där vi alltid kunnat vara på samma ställe samtidigt.

föreningen som lagt in detta önskemål skriver i sina stadgar att man vill bevara och dela sin moderskultur här i Sverige.

därför anser vi att föreningsstöd ej bör utgå för att bedriva den verksamheten som vill sprida en kultur som inte accepterar alla människor och vill segregera människor i samhället. Vi anser att föreningen  fyren bör förklara vad dom menar med att bevara och dela moderskulturen och samtidigt förklara hur det går ihop med hur vi behandlar alla lika i Sverige?

 

det handlar inte om frihet för dessa kvinnor det handlar om ännu ett förtryck. Man har flytt hit ifrån förtryck. Varför väljer man Sverige att komma till om man vill införa samma könsuppdelade system som i hemlandet? 
Vi ska kämpa för ett samhälle för alla , inte dela upp och splittra människor. Ger man efter för ett krav så kommer nästa och tillslut är det försent.

 

 

om kvinnorna bara ska få vistas i simhallen ett par timmar i veckan och enbart med andra kvinnor bör det om det ska vara jämställt gälla detsamma för männen. Har något frågat vad personalen på simhallen anser? Att män inte får jobba dessa dagar? Varför ska detta vara ok?

 

Dessutom bjuds inte alla kvinnor in, man välkomnar inte hbtq personer till dessa badstunder. Frågan är ställd från hbtq förening men lämnats obesvarad.

Ansvariga för fyren har hånat offentligt artikel om alla människor lika värde och rättigheter. 

vi bor i Sverige så det är svenska lagar och regler som bör gälla. Någonstans måste vi dra en gräns. Ge efter för detta så kommer ett nytt krav.

männen då? Dom ska tydligen få vara när dom vill i simhallen och då bland betydligt mer avklädda kvinnor, dessutom utan sina fruar.

var är detta rättvist för kvinnorna? 
nej vi måste säga nej.idag Västervik men vad händer om det går igenom ? Ska då det kunna användas som argument för att få igenom det i alla städer? 
slriv på om du står för alla människor lika rättigheter , om du är emot segregering, om du anser att man i Sverige ska följa lagar och regler som råder här, om du inte anser att vissa människor ska särbehandlas och få saker som ingen annan får. 

EBCEBDE3-EDAC-42FF-98D8-45A1399192F6.jpeg

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Hbt centrum överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook