Nej till Slöjtvång i Iran

Sedan 1980 har kvinnorna i Iran blivit tvungna till statlig könsapartheid bl. a. med Slöjtvång.  

För att verkställa regimens könsapartheid och Slöj-tvång har de använt olika sorters våld mot kvinnorna i Iran.  

Den 22:a december 2017 vågade Vida Movahedi, en ung kvinna, att ta av sin slöja och stod på ett förhöjt ställe för att visa sin protest mot slöj-tvånget på en allmän plats.

Hennes protest väckte stor uppmärksamhet och hon har blivit symbol för tusentals flickor och unga kvinnor som vill visa sin frustration mot könsapartheid och slöjtvång i Iran.

Samtidigt som protesterna utvecklades och omvandlades till en nationell kvinnorörelse i Iran började regimen i Iran att reagera på ett våldsamt sätt mot rörelsen och arrestera unga kvinnor som vill ha rätten att välja sina egna klädslar.

Att använda statlig våld mot kvinnor i Iran bara för att de vill har rätt att välja sin egen klädsel är ett grovt brott mot de mänskliga rättigheterna och är totalt oacceptabelt.  

Vi undertecknare visar vårt starka stöd för den fredliga kvinnorörelsen mot könsapartheid och Slöjtvånget och förväntar oss att UD ska fördöma den religiösa diktaturens brutalitet mot kvinnorörelsen i Iran.

Vi begär också att EU och FN som internationella organisationer ska fördöma iranska regimens brutalitet mot kvinnor i Iran. 

Bilderna visar den statliga våldsamma brutaliteten mot Maryam Shariatmadari, en ung kvinna, som protesterar mot Slöjtvång på Enghelab gatan i Tehran 22:a februari 2018. 
Maryam_Shariatmadari.jpg

Skriv på denna namninsamling

Fyll i formuläret nedan för att skriva under denna petition skapad av Fathi Mojtaba. Namninsamlingens författare kommer se all information du anger i detta formulär.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook