Namninsamling till svenska regeringen och utrikesministern Ann Linde med uppmaningen att uttala sig om chilenska statens brott mot mänskliga rättigheter på chilenska folket.

Senaste veckans händelser i chile startade med studentprotester mot förhöjda biljettpriser och har nu eskalerat till punkten där flera miljoner människor har tagit sig ut på gataorna på fredliga demonstrationer för att vissa sitt missnöje mot fattiga sociala reformer och orättvisor. Svaret från presidenten Sebastian Piñera kulminerade i ett så kallad "krig mot en mäktig fiende", där han har mött de här protesterna med militär och polisiär närvaro. Vilket har lett till grovt polisvåld, mord på oskyldiga människor, bland de barn, försvinnanden av flera människor efter arresteringar, tortyr och även våldtäckter. Det känner vi chilenare i sverige igen mycket väl och därför vill vi genast få ett stopp på detta, så att läget i landet inte når ännu större proportioner. Man måste även tilläga, att det här är ingen koflikt mellan staten och beväpnade grupper eller liknande. Utan endast mellan chilensk polis och militär mot sin egen befolkning. Så nu gör vi en kallelse till svenska regeringen och sina respresentanter. Inte minst utrikesminstern Ann Linde, så att de tar sitt ansvar, uttalar sig, fördömer och kräver en granskning för brott mot mänskliga rättigheter och humanitära rätten från chilenska statens sida  Och det med omedelbar verkan. Eftersom läget är akut och brott begås i skrivande stund.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Carlos Cárdenas lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...