Nadya och Vitalik och deras tre barn hotas av utvisning efter sju år i Sverige

Vi vill med den här namninsamlingen visa vårt stöd för att Nadya och Vitalik ska få stanna i Sverige. Nadya Finska och Vitalik Kruglik kom till Sverige från Vitryssland 2011. Sedan dess har de byggt upp ett liv i Gettjärn utanför Sunne, fått tre barn, köpt hus och driver en kroppsvårdssalong i byn. Nu, efter drygt sju år, hotas de av utvisning.

Paret lämnade Vitryssland av politiska skäl och sökte sig till Sverige och här har de jobbat sedan de kom till landet. Nadya och Vitalik köpte och renoverade affären i Gettjärn och blev en naturlig del av bygden där de drivit sitt företag och varit en stark del i bygdens livskraft.  

Kontakterna med Migrationsverket var väldigt bra i början. De hjälpte paret och allt lät positivt. Sedan byttes handläggaren ut och efter en tid vidtog den stora tystnaden. Mellan 2013 och 2016 gick det inte att få tag på den handläggare som hade hand om deras ärende. I stället fick paret många skrivelser och brev som de svarade på i god ordning. Paret har skött sig, gjort rätt för sig och har tagit fram fakta som visar vad familjen riskerar att utsättas för om de återvänder.

Nu vill Migrationsverket plötsligt handlägga ärendet snabbt, och utan att egentligen beakta de skyddsskäl som angetts, enligt förhandsuppgifter ska beslutet de får vara negativt.  

Hjälp Nadya, Vitalik och deras barn att få fortsätta sitt liv i Sverige och bidra till vårt samhälle och berika den by de bor i och skriv under. Alla underskrifter är viktiga!

https://www.fryksdalsbygden.se/2018/11/01/hotas-av-utvisning-efter-sju-ar-i-sverige/?fbclid=IwAR13BUhDwGhqm3XtxaM57O2FLEBjqCdmJ0ieTiRQwWE1ZkDlstjyHUmdLKc