MFF mot slaveri

Kära MFF-medlemmar!

4000 arbetare kommer ha dött på arenabyggena innan invigningen av fotbolls-VM i Qatar 2022.

Dubai har precis som Qatar förstått att deras olja kommer att ta slut. Därför satsar de på att bli locka till sig turister. Ett av sätten är stora evenemang: VM, Världsutställningen, Formel 1 m.m. Ett annat att sponsra eller äga stora fotbollslag: PSG, Barcelona, Manchester City, Arsenal o.s.v.

Männen arbetar ihjäl sig och kvinnor sliter som pigor och trakasseras sexuellt. Dubai och övriga gulfstater fungerar genom att människor lever och arbetar som slavar till sina ägare ("kafala"-systemet").

Ett tredje sätt att locka till sig turister är genom att sponsra träningsläger för idrottslag.

MFF:s U17-lag har redan varit nere på Aspire Academy (mars 2015) som ägs av kungafamiljen i Qatar. Nu gäller det A-laget.

Eric Persson hade som vana att arrangera utflykter när Malmö FF var på resa ute i världen. Spelarna och föreningen skulle stå för något mer än bara fotboll och lära sig något om den plats och de människor de besökte. Eric skulle aldrig ha åkt till Dubai. Men om de hade åkt på utflykt i Dubai skulle han och spelarna ha sett en av mänsklighetens mörkaste baksidor.

Du som är medlem i Malmö FF! Skriv på här om du tycker att Malmö FF inte ska stödja marknadsföringen av slavstaterna på den arabiska halvön.

Bonus: Dubai har sharia-lagar där t.ex. "homosexuellt beteende" innebär dödsstraff. Är detta värdigt Malmö FF?

-----------

Malmö FF har idag ca 6000 medlemmar med rösträtt (över 16 år). Om vi når 10 % av detta kan vi kräva att föreningen kallar till extra årsmöte.

Sprid namninsamlingen under #MFFmotslaveri.

Hälsningar

Per Solér, medlem Malmö FF

-----------

***UPPDATERING***

En del har med all rätt frågat om syftet med namninsamlingen. Mitt syfte var att visa Malmö FF, både sportsliga ledningen och styrelsen, att vi inte tycker detta är ok. Jag ser att ca 150 st. av de som skrivit under här är medlemmar med rösträtt. Det ser jag som ett bra stöd för den motion jag kommer att skicka in till det ordinarie årsmötet i vår. Ser vi att vi når upp till 10% kommer jag att kontakta styrelsen i frågan redan nu och låta dem välja: extra årsmöte i november/december eller flytt av vinterns träningsläger.

Självklart bör en motion och ett ställningstagande ske på basis av några grundläggande principer. Dem kan jag inte utse mig själv till att formulera ensamt. Det får vi göra tillsammans. Tillsvidare gäller det de länder/stater som nämns ovan: Qatar, Dubai och övriga gulfstater.

Till sist:

En del av er tvekar om att skriva ut sina medlemsnr här. Jag kommer att se till att ta bort namninsamlingen när jag känner att den är färdig. Om man inte vill skriva sitt medlemsnr går det bra att som vissa av er redan gjort skriva delar av sitt medlemsnr, t.ex. 135XX.

Vänligen

Per