Linje 6 ska gå genom Sörbyängen, Tybble och Sörby till Örebro Centrum

Buss 6 från Tybble vårdcentral kommer att ta bort busshållplatser genom Sörbyängen, Tybble och Sörby. Linjen föreslås få en ändrad sträckning genom Ladugårdsängen. Tidigare har en sträckning genom Sörby tagits bort i samband med grävarbeten och inte återställts. Hagmarksgatan är den senaste borttagningen, som vi resenärer har haft överseende med, då vi trott att den har varit tillfällig.

Vi är många resenärer som drabbas av de borttagna hållplatserna. Hållplatserna brukar också ha många påstigande. Sörbyängen Centrum, Sörbykyrkan, Eklundaskolan, Landstinget på Eklundavägen, Engelska skolan på Hagmarksgatan är några av de verksamheter som berörs. 

Många äldre är beroende av närhet till buss, både för resor till Tybble vårdcentral och till mataffärer, som ligger efter linjens sträckning.

Behåll nuvarande hållplatser på linje 6. Hållplatserna på Hagmarksgatan och vid Eklundaskolan måste också återställas.

Invånare i Ladugårdsängen förtjänar bra bussförbindelser, men inte på bekostnad av resenärer längs gamla sträckningen för linje 6.


Birgitta Lertséus, Gunilla Hammarland, Maud Österlund    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Birgitta Lertséus, Gunilla Hammarland, Maud Österlund överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook