Låt Noel spela basket

låt_noel_spela_basket.jpg

Tre år i ungdomslandslaget. Tre år i SBBKs damlag. Utmärkelser, SM-guld och titeln Scaniaqueen - nordens bästa kvinnliga basketspelare. Listan kan göras lång, men vi vill att den ska bli längre.

Den 22/2 2018 kom Noel Filén Hammarström, 19 år ut som transsexuell. Han blev då tvungen att avsluta sin basketkarriär för att påbörja sin könskorrigering. Basketskorna hamnade på hyllan.

Sen dess har han fått spela två basketmatcher med sitt gamla damlag, i väntan på svar från förbundet.

Inför den kommande tredje matchen fick Noel avslag. Förbundet har nu bestämt att han inte får spela basket – varken med damer eller herrar– förrän han är helt färdig med sin könskorrigering. Nu väntar alltså ytterligare år av väntan för att kanske, någon gång, få inta basketplanen igen.

Vi vill ändra på detta. Vi vill ändra transpersoners rättigheter i idrottsvärlden. Vi vill förkorta väntetiden. Det här händer nu.

”Jag är bara Noel, jag vill bara spela basket.”

Skriv under. Låt Noel spela basket.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Emmy Eriksson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...