Låt vår älskade Yeva stanna kvar

Hej!

Yeva Sharudina är en tjej på 19år som Migrationsverket vill ska lämna Sverige för att åka tillbaka till Ukraina.

För 4 år sedan kom Yeva med familj (mamma och pappa) hit pga oroheterna i Ukraina. De kom hit ensam utan någon kontakt. Så fort de kom hit sökte hjälp för att få stanna.

Yeva började dirket i åk8 och har sen dess lärt sig svenska i både skrift och tal nästan flytandes. Hon studerar just nu sista året på gymnasiet med en energi som är högre en alla andras. Hon deltar i allt och är väldigt engagerad och motiverad. Hon är en tjej med stora drömmar och väldigt mycket talang. Yeva älskar att sjunga och är extremt social. En person som alla älskar och håller kär.

Yeva vill även ansöka till universitet/högskola men det är omöjligt då det skulle kosta henne tusentals kronor men då hon även söker jobb men inte har rätt till de så kan hon inte studera vidare. Dem nekar arbetstillstånd men vill att hon ska betala för att studera. Hon får inte ens CSN trots full närvaro dag in och dag ut. Något som många som skolkar får. 

Migrationsverket vill nu att hon och hennes familj ska åka tillbaka. In i kriget vill de skicka en person som inte gör något än att anstränga sig för att få stanna. En person som studerar på heltid och försöker ta sig igenom livet. En person som bryr sig om Sverige och allt i det.

Migrationsverket gav de 2 års uppehållstilstånd när de först kom hit för att sedan mer eller mindre sluta bry sig. Yeva som konstant kämpar för att så stanna kvar och gör allt rätt blir nekad och snart tvingad att lämna landet för att åka tillbaka till kriget.

Detta är något en 19 åring inte ska behöva gå igenom. Som ung ska ens säkerhet vara garanterad men de tycker inte Migrationsverket. De vill sätta en ung person i fara. För vadå?

De låter ju massa brotslingar och saker stanna men inte Yeva?

Yeva och hennes familj anstränger sig alla. Hennes pappa har skaffat jobb direkt då han fick arbetstillstånd. Alla kämpar och gör sitt bästa.

Personer som dem är personer som förtjänar ett bra och säkert liv.

Vi gör denna namninsamling för att höja Yevas och Yevas familjs röst. Så att de blir hörda och lyssnade på. De förtjänar att stanna så snälla hjälp oss. Vi hoppas med detta att få in så många som möjligt för att bevisa för Migrationsverket att hon borde få stanna kvar.

Detta är långt ifrån rätt och vi behöver eran hjälp att ändra på saken!
Hjälp oss sprida så att fler ser och kan hjälpa!

/Tack

/Tuva, Josefin & Casper
Skärmbild_2023-02-01_201847.jpg

Yeva Sharudina, 19år

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Tuva Alm kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...