Låt svedala loppis vara kvar

Vi vill att följande två punkter ska ändras hos Svedala kommun!

1. Kortare handläggningstider på bygglov. 

2. Ändra detaljplaner i industriområden så affärer kan etablera sig i Svedala och erbjuda handel. 

Vi på Svedala loppis fick höra att handläggningstiden på vårt bygglov är ca 10 veckor. Detta för att vi vill bedriva handel i östra industrin. Vår butik har en stor kundkrets och är väldigt omtyckt av folk från olika ställen i Skåne men främst Svedala och Trelleborg. Som förening är det en stor ekonomisk svårtighet att klara av att ha stängt i ytterligare 10 veckor, när vi redan har haft stängt i 9 veckor. Föreningen, och därav ungdomarna, har förlorat massor med pengar i väntan på ett godkännande av vårt bygglov. Kommunen hänvisar till att vi finns i ett industriområde och därför blir vårt fall problematiskt men en kommun kan ändra detaljplaner för olika områden om det gynnar kommunen. I Svedala har mycket av handeln försvunnit på grund av bristande försäljning och dyra hyror. Lokalerna längst gågatan på Svedala har höga hyror och är dessutom små i ytan. Vi har arbetat oss upp till nästan 1700 kvm inklusive ovanvåning och känner nästan att det är för litet. Att då tränga oss in i en lokal på 200 kvm med dubbelt så hög hyra är inte gynnsamt för varken vår förening eller kommunen. 

Genom att vi får bedriva vår handel där vi är så ger vi invånarna en butik där de kan fynda allt de behöver till hemmet samt vi underlättar för återvinningsstationen då folkets saker hamnar hos oss för att säljas vidare istället för återvinningen. Att handla secondhand är otroligt viktigt för vår miljö idag och därför är alla beroende av att vi secondhand som ännu är kvar, får fortsätta driva våra butiker på bästa förutsättningarna. 

Genom att skriva under denna namninsamling så hjälper ni oss driva på kommunen att tänka på kommunens bästa istället för att stirra sig blinda på utdaterade detaljplaner som behöver ändras för att kommunen ska kunna utvecklas!


Helén Thuresson, Trelleborg Basket    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Helén Thuresson, Trelleborg Basket överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook