Låt oss få äta upp!

Nu har ni agerat gällande alkoholservering och därmed även öppettiderna för restauranger, barer och nattklubbar som driver verksamheter med serveringstillstånd! Jag tycker att det är bra att ni agerar och ändrar om restriktionerna för att minska smittspridningen, även om jag personligen inte tror att det är mellan 22-00 på en restaurang som spridningen är som värst.

 

I restaurangbranschen så lär man sig snabbt att vara lösningsorienterat, så hur gör vi nu för att se lösningen?

 

Problemet i detta är uppbyggnaden av en restaurang. Restauranger fungerar som så att man tar emot gäster i olika omgångar, så kallade ”sittningar”. De flesta restauranger tar emot sina första gäster mellan 18.00-18.30. En normal sittningstid är 2-2,5h beroende på vilken typ av restaurang man går till. Vilket innebär att de första gästerna är klara mellan 20.00-21.00. om man nu vill använda borden igen så behöver man plocka av bordet, torka bordet och sedan sätta ut nya glas, bestick och servetter, detta kallas att ”duka upp” och det tar en liten stund så därför väntar man med att boka in nästa gäster på bordet ca 15 minuter så alla har gott om tid och inte behöver stressa innan nästa gäster kommer. När då bordet är uppdukat mellan 20.15-21.15 så kommer problematiken i ert förslag. Vi hinner inte servera en andra ”sittning” till de gäster som inte får plats i vår luftigt dukade matsal under den första sittningen.

 

Hade man bara ändrat tiden för alkoholförsäljning till 23.00 så finns det en mycket rimligare lucka där man skulle kunna servera de sista gästerna i lugn och ro och restaurangerna hade kunnat klara sig med de stöd som finns idag. Många restauranger hade även kunnat klara sig utan dessa stöd som i sin tur kan ge ännu bättre stödpaket till de barer och nattklubbar ni nu stänger ner.

Alla nattklubbar har inte skött sig till 100% men kom ihåg att de flesta har, låt dem finnas kvar efter detta är över.

Den här extra timman kommer att ge krogarna en möjlighet att överleva, tusentals arbetstagare kommer behålla sina jobb och smittspridningen kommer kunna kontrolleras från restaurangerna!

Förläng ändringen till 23.00 och låt oss få äta upp!

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Thomas sjögren lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...