Låt Noman Safi stanna

IMG_20170224_124114.jpg      Vår vän heter Noman Safi och kom till Sverige och Växjö 18 juni 2015. Han är shiamuslim och född i Pakistan. Han har levt där som flykting i 5 år. Noman har också levt som papperslös flykting i Iran. Där blev han utsatt för rasism för att han är afghan. I Turkiet blev han mishandlad för att han är shiamuslim. Han flydde till Sverige för att få leva som en riktig och vanlig människa. Här i Sverige vill Noman skaffa sig ett tryggt och bra liv.

Fredag 17 mars fick han besked av Migrationsverket att han inte får uppehållstillstånd i Sverige. Han är chockad och förtvivlad! Noman har aldrig varit i Kabul eller någon annanstans i Afghanistan. Han har ingen släkt eller vänner där. Ingen där kommer att bry sig om eller ta hand om Noman.

Noman förväntade sig att få stanna i Sverige. Tillsammans med sin advokat ska han nu överklaga Migrationsverkets beslut. Vi vill ha ditt stöd för att Noman ska få möjligheten att stanna i Sverige och fortsätta sitt liv i ett tryggt land.

Vi vill att du skriver under på att du stödjer Noman Safis önskan att få stanna i Sverige.

Frank Jonelid Studiefrämjandet och Aref Yousefi Ensamkommandes Förbund Växjö 


Ensamkommandes förbund Växjö    Kontakta namninsamlingens skapare