Låt Hasib Khowaja (Lindesberg) få stanna i Sverige!

UPPDATERAD TEXT!!

Hjälp oss att skriva på och att dela detta inlägget så att vi får ihop 1000 underskrifter.

Dessa kommer vi sedan att visa för myndigheter och media för att Hasib ska få stanna i Sverige ❤️


Tänk om -Tänk mänskliga rättigheter!!

Hasib fyllde 18 år i dagarna.

Han har precis som många andra blivit uppskriven i sin ålder.

Då Hasib fått avslag på sin överklagan efter det första beskedet om nekande till uppehållstillstånd är vi alla som känner Hasib oroliga för vad som ska hända med denna goa kille!

Han mår inte alls bra och håller på,att tappa allt hopp och livsgnista.

Hasib har fått veta att om han blir utvisad, skickas han till Kabul, en plats 40 mil från där han bodde. Hans familj och hem finns inte kvar. Inga släktingar. Att tvingas tillbaka till ett liv utan att ha något att komma tillbaka till är omänskligt!

Afganistan får ersättning för alla som kommer tillbaka, de placerar de återkommande människorna i ett tillfälligt boende, efter två veckor blir dessa människor tvungna att flytta därifrån och klara sig själva. Hur tänker ni då ni som bestämmer?

Ingen familj, ingenstans att bo, inget arbete, ingen inkomst - var tog de mänskliga rättigheterna rättigheterna vägen för de människor som vi i Sverige tog emot och sedan skickar tillbaka till ett land där presidenten i väst nyligen släppte en bomb på nio ton. Skulle ni på Migrationsverket vilja skickas tillbaka under sådana omständigheter??

Nä,tänkte väl det. 

Hasib är en kille, som vänner till mig har fått det stora ansvaret att ta hand om när han kom till Sverige.

Han är en positiv kille som verkligen vill bo i Sverige. 

Hasib har lärt sig svenska oerhört fort, han är en social kille som byggt upp ett nätverk i form av relationer till människor som han älskar och som älskar honom!

i dagarna hade Hasib och hans vänner genom Stina på Tillitsverket premiär på en teaterföreställning om allas lika värde.

Han är aktiv i föreningen Familjehemsmöten tillsammans med Petra och alla ungdomar med säte  Kumla.

Hasib VILL något med sitt liv och sin framtid, han vill ha en utbildning, en familj, ett jobb för att kunna försörja sig- precis som du och jag. 

Den underbara familj som Hasib fått  i Lindesberg älskar honom som sin egen son - och den kärleken är besvarad så mycket det bara går. 

Därför undrar vi hur ni som bestämmer över hans möjlighet att få fortsätta leva tänker??

I ett samhälle där familjen försörjer honom (då han blivit myndig får de inte längre de kronor de fick för honom tidigare) så är han ingen belastning för samhället på något vis!

Hasib går i skolan och klarat flera betyg. Han vill bli tandläkare.

Familjen är verkligen en familj och de vill verkligen att Hasib ska få stanna. Han är som en son och det gör så ont för oss alla som känner honom att veta att han kanske snart inte finns hos oss längre.

Ge oss ett besked att denna kille får stanna. 

Snälla skriv på detta för Hasib och alla andra ungdomar som kom till Sverige för att få hjälp. Vi kan inte svika honom och alla de andra nu när de skapat relationer och en trygghet i sitt nya land med sina nya familjer.

Hjälp oss att låta Hasib få stanna!!!❤️❤️❤️

 

 IMG_17411.JPG