Låt Dennis 6 år få stanna

Denis 6 år skall utvisas ensam till Ukraina enligt Migrationsverket. Han var två år när han kom till Sverige. I våras dog hans mamma plötsligt sedan dess har han bara sin mormor och morfar i Uppsala. I praktiken blev då Denis föräldralös eftersom hans pappa avsagt sig föräldraskapet vilket också har beslutats i domstol i Ukraina. Han vill inte veta av sin son.

Nu har altså Migrationsverket beslutat att Denis skall utvisas ifrån Sverige så snart som möjligt till ett barnhem - myndigheten hänvisar till barnets bästa. 

Det här kan kan inte vara rimligt då Dennis har sin enda familj i Sverige dvs mormor och morfar som också inlett en adoptions process. Är det detta Sverige vi vill ha 2018?!

Ansvariga på Migrationsverket - sätt er in i denna situation, om det vore ert barn som blev ensamt av en sådan fruktansvärd tragedi - vad skulle ni önska gör framtid för barnet? Att mor/farföräldrar som finns i barnets liv och vill adoptera eller skicka till ett barnhem som är helt främmande. Visa att vi är det humanitära land som vi vill framstå som!

 

Hjälp oss att belysa detta ärende och hjälpa Denis att få fortsätta leva i Sverige tillsammans med sin familj och få de bästa förutsättningar att läka efter denna stora tragedi. 

 


Björn & Maria Athlöf    Kontakta namninsamlingens skapare