Avveckla inte café svea!

Min kära mor lade ut ett inlägg där hom förklarar att hennes älskade jobb får tyvärr upphöra... hela företaget får lägga ner. Ett företag som gett personer möjligheten till arbetsträning och fasta anställningar. Alltså ett företag där folk som varit sjuka eller har svårigheter har fått hjälp och får känna sig som en del i samhället igen.

Detta är en namninsamling för att stoppa att dem avvecklar café svea! 

Uddevallapartiet och folk som representerar SD i Uddevalla har bestämt sig för att Café svea bidrar med fel konkurrens och att de hotar de redan befintliga näringslivet. Allt för att kommunen godkände att hjälpa café svea med hyran på deras nya lokal i ljungskile. Styrelsen för cafe svea har kämpat i 2 år för att dem ska kunna bedriva detta utan motgångar och givetvis på rätt sätt. Dem har även bedrivit detta på rätt sätt självklart. Planen med den nya lokalen var att dem ska utöka sitt samarbete med kommunen, röda korset och diverse vårdhem runt om här. 

Café svea är inte enbart arbetsträning som många tror, utan dem har även riktiga anställda som är anställda inom kommunen. Så de är inte enbart ett ställe som får statliga medel, alltså så är det inte fel någonstans på detta företag utan allt görs enligt regler etc. Mycket av pengarna som tjänas in går direkt in i företaget för att dem ska kunna laga sin mat på närodlat och ekologisk mat. Alltså går företaget knappast med vinst. För pengarna går i princip bara runt i företaget! Pengarna som betalas ut till dem arbetstränande människorna är precis som om någon annan skulle arbetsträna på t.ex elgiganten etc.

 

Varför rädda café svea?

Jo för att dem hjälper folk komma ut i samhället, dem hjälper sjuka och funktionshindrade människor att komma ut i arbetslivet igen för att sedan eventuellt kunna erbjuda dem en anställning. Vad i detta är fel enligt er ? Många ställen runt om i hela sverige har arbetstränande människor som får sina löner ifrån arbetsförmedlingen etc. 

Detta ser jag som ren och skär rasism och diskriminering då det jobbar mestadels människor där med utländskt påbrå. Vi vet med oss att detta inte handlar om fel från styrelsens håll, dem gjort allt för att detta ska bedrivas rätt.

Nu sitter de ett 10 tal personer som snart inte har sina jobb kvar, som inte har sin trygghet kvar. Min kära mor förlorade nyss en fast anställning på företaget. Hon får alltså börja om, samma som dem andra människorna som jobbar där.

Personerna som har gått emot deras flytt och deras fortsättning gör detta på ren och skär avundsjuka, dem gör allt för att störta företaget. Människorna som jobbar både där och i styrelsen är förstörda, dem kan själv knappt fatta vad som skett. Stoppa denna avvecklingen, fler ställen som café svea behövs. Människorna som jobbar där behöver café svea.


Caroline Eriksson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Caroline Eriksson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...