Låt Garids familj stanna!

garid-sandra_1920.jpg

Garid 15 år och Sandra 6 år utvisas från Sverige – var med och protestera mot ett beslut som helt saknar barnperspektiv.

Familjen Altantulkhuur har levt i Sverige i 13 år, yngsta dottern Sandra är född här medan Garid var två år då han kom till Sverige. Nu utvisas familjen till Mongoliet med omedelbar verkan.

Den 20 mars 2020 samtidigt som smittspridningen av Corona lamslår vårt samhälle och hela världen skickar svenska Migrationsverket ett beslut om utvisning till Enskedefamiljen. Det är ett skamligt och inhumant beslut som helt saknar ett barnperspektiv.

Den 1 januari 2020 trädde Barnkonventionen i kraft. Beslutet innebär att barns rättigheter ska beaktas vid avvägningar och bedömningar som görs i ärenden som rör barn. I Barnkonventionen framgår att alla åtgärder som rör barn ska ta hänsyn till barnets bästa.

I beslutet om utvisning av mamma Sarnai och hennes två barn lyser barnrättsperspektivet med sin frånvaro. Att rycka upp barnen från det liv de har byggt upp i Sverige är förödande och kan inte annat än ses som inhumant. Att dessutom göra det i en period som saknar historiskt motstycke är rent vansinne. När vi alla är oroliga för smittspridningen av Corona behöver Sandra och Garid också vara rädda för att plötsligt ryckas ifrån sitt liv i Sverige och att tvingas till ett nytt liv i Mongoliet – ett land som de inte alls känner.

Garids mamma lider av svår epilepsi och är högriskgrupp för Corona. Mammans sjukdom gör att hon kommer att få mycket svårt att försörja familjen i Mongoliet. De kan inte få hjälp av släktingar som kan hjälpa familjen, då de redan finns i Sverige lagligt.

Garid är 15 år och har levt 13 år av sitt liv i Sverige. Han är en duktig och skötsam elev som imponerar med goda resultat och fint bemötande. Han är en enastående och lovande fotbollsspelare och brinner för att spela fotboll med sitt lag. Han är en mycket älskad lagkamrat och vän, alltid positiv och stöttande. Han gör alltid sitt bästa både på och utanför planen och har många nära vänner även i motståndarlagen. Han är väldigt omtyckt av både lagkamrater och ledare.

Vi önskar att hela fotbollsfamiljen – Enskede IK, Hammarby IF och alla andra som vill vara med och göra skillnad sluter upp så att vi tillsammans kan visa medmänsklighet och påverka våra politiker till att häva detta beslut.

Som medmänniskor kan vi inte bara stå och titta på!

Dela detta till nära och kära så att vi tillsammans kan göra skillnad för Garid, hans syster och mamma och ge dem det som många av oss tar för givet – en ärlig chans och en trygg livssituation och barndom. Ett första steg är att skriva på den här namninsamlingen.

Med vänlig hälsning, Team Altantulkhuur! 

Enskede IK:
Odd Sanguesa Lundström, chefstränare
Kevin Dorbegi, tränare
Olle Björnberg, tränare

Hammarby IF FF:
Jesper Sporre, sportchef
Kai Gissberg, sportchef
Mattias Lörstad, tränare

Enskede skola

Enskede-föräldrar:
Jörgen Stattin, 070-689 65 02
Anna Rosenlind, 070-340 38 44
Anna Lexelius, 0704-38 23 46
Martin Lexelius, 0705-18 18 15
Lisa Ohlin, 0705-39 19 59
Tomas Stolt, 070-966 70 78

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Martin Lexelius kan se all information jag lämnar i detta formulär.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...