Krav på ökad trygghet för Kristinehamns invånare

Det är ett känt problem med hemlöshet och missbruk i Kristinehamn. Tyvärr är problemen för dessa fåtal individer hela samhällets problem och det blir tydligt när boende i kommunen i princip varje dygn i sin hemmiljö utsätts för inbrott, stöld, skadegörelse, nedskräpning (bl.a. av farliga föremål, kanyler i sandlådor ex) och att gemensamhetsutrymmen används för att hantera stöldgods. Krossade bilrutor, att folk bor i ens förråd, gör sina behov i trapphus och källare, stölder och dumpning av cyklar och barnvagnstillbehör, sönderbrutna portar, stölder ur brevlådor etc etc.

Man vet aldrig vad man möter när man går ner i källaren för att tvätta, eller om man behöver gå ut på kvällen, eller slänga soporna.. Flera dagar i veckans syns dessa "gäng" som stryker omkring i ffa Enserudsområdet.

Värst har det kanske varit på Sibbesvägen och Parkvägen/Wahlundsvägen men problemen är över hela stan. 

Vi känner oss inte trygga i våra egna hem. 

Vi vill att kommunen i samarbete med polis, fastighetsägare, hyresgästföreningen och vaktbolag gör mer och även återkopplar mer till oss boende i kommunen. Trots EST så är vi många som upplever att problemen för enskilda boende snarare ökar. 

Vi kräver en ökad övervakning och åtgärder i utsatta områden.
För vi boende orkar inte längre.

Vi kräver också en ökad satsning från kommunens sida för att hjälpa de som hamnat i utanförskap och hemlöshet och vi vill veta hur kommunen jobbar för att förebygga att fler hamnar där.


Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att EKS lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...