Koppeltvång för hundar i Sjöbo kommun

7IXaSrjFl4g4B3pcQytL1A1HfW07GlzXTMy9YRI_.JPG

Med anledning av olyckor/incidenter i Sjöbo kommun där hundar har skadats eller avlidit på grund av lösa hundar, känner många kommuninvånare en stor oro över att gå ut med sina hundar. Oron över att barn ska komma till skada med anledning av att hundar inte är kopplade finns också. Som kommuninvånare ska man känna sig trygg i sin stad och inte behöva vara rädd att en olycka ska ske på grund av lösa hundar.

Därför bör det införas en bestämmelse i de lokala ordningsföreskrifterna i Sjöbo kommun om ett generellt kopplingstvång för hundar. Koppeltvång bör råda på offentliga platser och platser som kan jämställas med offentlig plats inom detaljplanelagt område i Sjöbo kommun. 

Undantag: hundrastplatser, ledarhund för synskadad person, räddningshund, service- och signalhund för funktionshindrad person eller för polishund i tjänst. 

Namnunderskrifter kommer att lämnas över till Tekniska Förvaltningen i Sjöbo kommun.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Annika Jönsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook