Endometrios måste tas på allvar.

  • Endometrios är en svår sjukdom som kan drabba alla födda med en livmoder i alla åldrar. 

Riktlinjer har skapats & ändå så fungerar inte vården och annat för sjukdomen endometrios. 

Ungefär tio procent av dom som är födda med livmoder har endometrios även om man tar bort livmodern så sitter endometrios i andra organ. Den ”feministiska regeringen” borde fokusera på sjukvården för verkligheten för alla patienter istället för symbolfrågor.
Kunskapen om endometrios är fortfarande allt för låg. Flera Patienter som sökt vård berättar att symptomen har bortförklaras av läkare som ”vanlig mensvärk” eller att ”det gör ont att ha en livmoder”. Patienter har nekats smärtlindring trots att man kräkts och svimmat till följd av smärtorna samt haft kraftiga blödningar i flera dagar. 25–50 procent av patienter med endometrios är även ofrivilligt barnlösa.

Man behöver inte blöda för att ha smärtor, Endometrios är en kronisk smärtsam sjukdom. 

I genomsnitt tar det 8-10 år att få en Endometrios diagnos men kan ta upp till ännu fler år.

Låt oss slå hål på många och dom flesta myter Hormonbehandlingar botar och behandlad inte Endometrios, Graviditet botar inte Endometrios, Hysterektomi ( Då man opererar bort livmoder & äggstockar) Botar eller behandlar INTE Endometrios

Det finns inget botemedel för Endometrios & Många känner sig heller inte hjälpta av någon hormonbehandling när de kommer till smärta dvs en hormonbehandling botar inte eller behandlar själva endometriosen. 

Kunskapen om sjukdomen och hur det är att leva med endometrios måste öka i samhället just nu finns det ingen och endometriospatienter blir psykiskt misshandlade av många läkare där bristen inom kunskap är väldigt stor. 

Vi behöver & kräver bättre vård, vi kräver att endometrios ska klassas som en folksjukdom!

 Vi ska inte behöva bli missbruksstämplade för att vi behöver starkare läkemedel än Alvedon.

Vi ska inte behöva bli hemskickade med Alvedon eller få frågan om Alvedon när Endometrios är en utav dom värsta smärtorna en människa kan uppleva och som existerar

Vi ska inte behöva bli hemskickade ifrån sjukhus, läkarbesök & gynakuten utan att man tar oss på allvar och ser oss, vi ska inte behöva bli behandlade utan empati och respekt. 

Vi ska inte behöva höra att vi måste lära oss leva med något istället för att få riktig hjälp, vi ska inte behöva missa större delar av livet för att svensk sjukvård inte är kunniga inom vår sjukdom. 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Ariana Bunjaku lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )