Kärnvapenförbud NU!

Till Sveriges Regering och Riksdag

Människor byggde kärnvapen. Människor kan ta isär dem. Allt hänger på den politiska viljan. Och det är ni som har makten att fatta beslutet om att förbjuda dem.


För ett år sedan röstade 122 länder i FNs generalförsamling för en konvention som innebär ett förbud mot kärnvapen. Sverige röstade ja till konventionen. Men nu tvekar Ni, ni politiker som bär vårt öde i era händer.
Vi måste påminna er i Regering och Riksdag om att 86 procent av oss som bor i detta land, INTE vill ha kärnvapen. 86 procent av oss vill att Sverige ska skriva under och ratificera FN:s konvention för ett förbud mot kärnvapen.


Vi vill också göra klart för er det vi vet: kärnvapen räddar inga länder. Kärnvapen försvarar inget folk. Kärnvapen säkerställer ingen fred. Det enda kärnvapen kan göra är att föröda planeten. Så länge kärnvapen finns, kommer vi alla att leva under den överhängande risken att utplånas.


Vi vill påminna er om ert ansvar inför majoriteten av svenska folket, den majoritet som vill att Sverige ska ansluta sig till konventionen. Vi vill klargöra för er det ansvar ni har för att upprätthålla Sveriges stolta fredstraditioner.

Vi skriver för att påminna er om ert ansvar gentemot era barn, barnbarn och allt liv på jorden.
Vilka hinder ni än finner mot att stödja konventionen så är de små hinder. De är små detaljer som går att lösa. För så länge kärnvapen finns kommer förr eller senare en kärnvapenkatastrof att inträffa. För det alternativet finns det ingen lösning.
Förbjud kärnvapen nu!


Jea Jonsson för Kvinnor (och män) För Fred    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Jea Jonsson för Kvinnor (och män) För Fred lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )